DIENOS RECEPTAS
6 asmenims. Pagaminsite per 30 min.
Produktai
1 pakuotė mėgstamų tortilijų; 400 g vištienos filė; 1 raudonasis svogūnas; 2 paprikos (raudona ir geltona); 4 valg. š. meksikietiško saldžiarūgščio padažo su pomidorais (galite rinktis ir kitokį panašų); meksikietiški vištienos prieskoniai (tiks ir kitokie); žiupsnelis druskos; kelios riekės skrudintų baltos duonos kubelių; 1 gūžė mėgstamų salotų; 6 pomidorai; 4 valg. š. aliejaus; šviežiai spaustos pusės citrinos sultys.
Kaip gaminti
1. Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite jas vištienos prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus, kol dailiai pagels. Tada suberkite vištienos juosteles, šiek tiek paskrudinkite, krėskite padažą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, sumeskite paprikų juosteles, kelias minutes pakaitinkite, kad daržovės sušiltų, ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
4. Tortilijas pašildykite kaip nurodyta ant pakuotės, ant kiekvienos krėskite po truputį įdaro, tada dailiai susukite, į kiekvieną įkiškite po bazilikų lapelį ir išdėliokite lėkštėse.
5. Šalia tiekite likusiu aliejumi apšlakstytų, druska ir pipirais pagardintų salotų su pomidorais ir skrudintos baltos duonos kubeliais.
P. S. Nebūtina aklai vadovautis šiuo receptu. Įdarytos tortilijos yra vienas tų “lanksčiųjų” patiekalų, kuriuos, kaip sakoma liaudyje, kaip pagaminsi, taip nepagadinsi.
Skanaus!
IŠBANDYKITE!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
VAKARĖLIO UŽKANDŽIUI |
||
Taip pat skaitykite:
Vakarienė - sau ir svečiams...
Ypatinga penktadienio vakarienė