„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Netradicinės uogienės. Eksperimentuokite!

Pačiai virti uogienes įdomu dėl to, kad galite eksperimentuoti, kurti savus receptus maišydama kelių rūšių uogas ar pagardindama jas netikėtais ingredientais: aromatingais alkoholiniais gėrimais, egzotiniais vaisiais, riešutais, prieskoniais ir pan.
Netradicinės uogienės
Netradicinės uogienės / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Uogienės

♦ Į vyšnių uogienę galite įpilti taurelę romo ar „Amaretto“ likerio
♦ Obuolienei pikantiško skonio suteiks šlakelis kalvadoso.  
♦ Keli šaukštai brendžio pagardina slyvų košę.

PASTABA! Turėkite omenyje, kad alkoholio reikia pilti prieš pat nukeliant uogienę nuo ugnies.

♦ Abrikosų uogienę galite pagardinti susmulkintais melisų lapeliais.
♦ Vyšnių be kauliukų uogienei įdomaus prieskonio suteikia migdolų drožlės.
♦ Dar vienas puikus derinys – agrastų džemas su razinomis (1 kg uogų – sauja razinų).
♦ Labai gardi obuolienė, pagardinta cinamonu, žiupsneliu tarkuotos imbiero šaknies, citrinų žievelėmis bei šlakeliu citrinų sulčių.  
♦ Tinkamas priedas aviečių uogienei – apelsinų sultys, o mėlynių ir gervuogių uogienei – citrinų sultys.

Pastaba! Uogienėms naudokite tik šviežiai spaustas citrusinių vaisių sultis (konservuotos netinka).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“