DIENOS RECEPTAS
3 asmenims. Pagaminsite per 20 min.
Produktai
10 džiovintų pomidorų; 300 g fetos sūrio; 30 g šviežių špinatų; 2 skiltelės česnako; 2 valg. š. sviesto; 150 g parmezano sūrio; 1 valg. š. grietinės; 100 ml neriebios grietinėlės; 30 g kedrinių pinijų; 200 g makaronų (kriauklelių); pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų; žiupsnelis bazilikų.
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos.
2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels, sumeskite špinatus, kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite.
4. 200 g fetos ištrinkite su grietine, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, puse špinatų masės, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Įdaro prikimškite į makaronų kriaukles, jas dėkite į riebalais išteptą kepimo indą, supilkite grietinėlę, sukrėskite likusią špinatų dalį, užberkite trupintą likusią fetą, galiausiai parmezaną ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol sūris gražiai apskrus.
6. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
VAIKUČIAMS |
||
Taip pat skaitykite: