DIENOS RECEPTAS
8 asmenims. Paruošite per 1 val.
Produktai
Pakuotė šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 6 pomidorai, 150 g tepamojo varškės sūrelio, 50 g grietinės, 3 skiltelės česnako, žiupsnelis maltų džiovintų kmynų, žiupsnelis džiovintų raudonėlių, 2 valg. š. pesto padažo, 2 valg. š. aliejaus, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų, 30 g gražgarsčių.
Kaip gaminti
1. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
2. Tešlą atšildykite, supjaustykite stačiakampiais, viduryje kiek įspauskite, kad krašteliai liktų aukštesni (kepant išsipūs ir dailiai atrodys).
3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odeles ir supjaustykite griežinėliais.
5. Pesto padažą sumaišykite su aliejumi ir plačiu teptuku aptepkite kiekvieną tešlos lakštelį.
6. Tada ant viršaus krėskite varškės masės, išdėliokite pomidorų griežinėlius, užberkite raudonėlių.
7. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Tiekite papuošusios gražgarstėmis.
IŠBANDYKITE!
SU MĖSA |
||
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
Taip pat skaitykite:
Pirmadienio vakarienei skaniausi patiekalai