DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 50 min.
Produktai
500 g viščiukų krūtinėlės; 2 valg. š sojų padažo; 1 kiaušinis; 3 valg. š. miltų; 3 valg. š. krakmolo; 100 g anakardžių riešutų; 100 ml aliejaus. Padažui: 5 valg. š. sojų padažo; 1 valg. š. krakmolo; 3 skiltelės česnako; 1 arbat. š. imbiero; 2 apelsinai; 4 valg. š. rudojo cukraus; 3 valg. š. ryžių acto; 30 g svogūnų laiškų.
Kaip gaminti
1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.
2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų riebalai.
4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.
5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.
6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.
7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
JEI LAUKIATE SVEČIŲ |
||
Taip pat skaitykite: