Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiame padažus įvairiam skoniui

Prėskiems patiekalams šie pagardai suteiks išties ypatingo skonio, o paruošti jiems nesugaišite daug laiko. Kas gali būti smagiau už puikias improvizacijas padažų tema, kurių skonį sukursite pačios?! Būtinai paragaukite!
Švelnusis padažas
Švelnusis padažas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Receptai
1.  Švelnusis padažas

Sumaišykite 200 g majonezo, 100 g brandinto sūrio, 3 valg. š. grietinės, 2 arbat. š. krienų, pagal skonį pjaustytų krapų, druskos, pipirų. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.

2. Totoriškas padažas

200 g majonezo, 1 valg. š. krienų, 2 marinuoti agurkėliai, vidutinio dydžio svogūnas, 1 valg. š. smulkintų petražolių. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.

Fotolia nuotr. / Totoriakas padažas
Fotolia nuotr. / Totoriškas padažas

3. Grybų padažas

400 g smulkintų virtų pievagrybių sumaišykite su 100 g majonezo, 100 g grietinės, 4 valg. š. krienų, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais.

Fotolia nuotr. / Grybų padažas
Fotolia nuotr. / Grybų padažas

4. Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis

200 g majonezo sumaišykite su 50 g smulkintų kaparėlių ir 50 g žaliųjų alyvuogių, 2 skiltelėmis trinto česnako, pagardinkite 1 valg. š. citrinos sulčių ir druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.

Fotolia nuotr. / Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis
Fotolia nuotr. / Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis

5. Burokėlių padažas

100 grietinės sumaišykite su trintu ar smulkia tarka sutarkuotu virtu burokėliu, 100 g majonezo, 2 valg. š. krienų, 2 smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaukite su mėsos patiekalais.

Fotolia nuotr. / Burokėlių padažas
Fotolia nuotr. / Burokėlių padažas

6. Andalūzietiškas padažas

200 g majonezo sumaišykite su 3 valg. š. kečupo, 1 arbat. š. brendžio, smulkiai supjaustytu svogūnu, 1 citrinos sultimis. Pagal skonį įberkite raudonos aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.

Fotolia nuotr. / Andalūzietiakas padažas
Fotolia nuotr. / Andalūzietiškas padažas

P. S. Jei nemėgstate riebesnio majonezo, galite jį pakeisti liesesniu arba rinktis jogurtą, jogurtinę grietinę. Beje, reikėtų pabrėžti, kad šie padažai puikiai dera prie įvairiausių velykinių patiekalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai