Sumaišykite 200 g majonezo, 100 g brandinto sūrio, 3 valg. š. grietinės, 2 arbat. š. krienų, pagal skonį pjaustytų krapų, druskos, pipirų. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.
200 g majonezo, 1 valg. š. krienų, 2 marinuoti agurkėliai, vidutinio dydžio svogūnas, 1 valg. š. smulkintų petražolių. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.
Fotolia nuotr. / Totoriškas padažas |
400 g smulkintų virtų pievagrybių sumaišykite su 100 g majonezo, 100 g grietinės, 4 valg. š. krienų, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais.
Fotolia nuotr. / Grybų padažas |
4. Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis
200 g majonezo sumaišykite su 50 g smulkintų kaparėlių ir 50 g žaliųjų alyvuogių, 2 skiltelėmis trinto česnako, pagardinkite 1 valg. š. citrinos sulčių ir druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.
Fotolia nuotr. / Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis |
100 grietinės sumaišykite su trintu ar smulkia tarka sutarkuotu virtu burokėliu, 100 g majonezo, 2 valg. š. krienų, 2 smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaukite su mėsos patiekalais.
Fotolia nuotr. / Burokėlių padažas |
200 g majonezo sumaišykite su 3 valg. š. kečupo, 1 arbat. š. brendžio, smulkiai supjaustytu svogūnu, 1 citrinos sultimis. Pagal skonį įberkite raudonos aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.
Fotolia nuotr. / Andalūzietiškas padažas |
P. S. Jei nemėgstate riebesnio majonezo, galite jį pakeisti liesesniu arba rinktis jogurtą, jogurtinę grietinę. Beje, reikėtų pabrėžti, kad šie padažai puikiai dera prie įvairiausių velykinių patiekalų.