Savaitgalio desertas

Nagi pasisaldinkime truputį sau gyvenimą - išsikepkime gardų obuolių pyragą arba pasiruoškime burnoje tirpstančią "panna cottą"...
Angliškas obuolių pyragas
Angliškas obuolių pyragas / Fotolia nuotr.

SAVAITGALIO RECEPTAS

Angliškas obuolių pyragas 

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 15 min.

Produktai:

125 g sviesto; 2 kiaušiniai; 1 stiklinė cukraus; 125 ml pieno; 2 stiklinės miltų; 2 arbat. š. kepimo miltelių; 1 arbat. š. cinamono; 1 kg obuolių.

Kaip gaminti:

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.

2. Galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

SIŪLOME IŠBANDYTI

Shutterstock nuotr./Migdoliniai sausainukai
Shutterstock nuotr./Migdoliniai sausainukai

PRIE KAVOS

Migdoliniai sausainukai

 
Fotolia nuotr./
Fotolia nuotr./"Panna cotta" su avietėmis

LENGVAS DESERTAS

"Panna cotta" su avietėmis

 
Fotolia nuotr./Abrikosų saldainiai
Fotolia nuotr./Abrikosų saldainiai

VAIKUČIAMS

Abrikosų saldainiai

 
Fotolia nuotr./Pyragaičiai Bulvytės
Fotolia nuotr./Pyragaičiai „Bulvytės“

SVEČIAMS

Pyragaičiai „Bulvytės“

 

Taip pat skaitykite:

Kulinarijos pamokėlė: ruošiame „Panna cotta“

9 idėjos savaitgalio desertui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų