DIENOS RECEPTAS
6 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 40 min
Produktai
Tešlai: 100 g sviesto; 1 valg. š. cukraus; 125 g miltų; 125 maltų džiūvėsių; 2 kiaušiniai; 1 žiupsnelis druskos.
Varškės masei: 3 valg. š. cukraus; 200 g maskarponės sūrio; 150 jogurto; 200 ml plakamosios grietinėlės; 2 valg. š. citrinos sulčių; 1 arb. š. vanilinio cukraus; 15 g želatinos; 4 valg. š. apelsinų sulčių; 1 žiupsnelis miltelinis cukraus papuošti; 10 g mėtų papuošti.
Kaip gaminti
1. Iš visų tešlai skirtų produktų (sviestas turi būti kambario temperatūros) užminkykite tešlą, įdėkite į maišelį ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve.
2. Iš sustingusios tešlos iškočiokite du turimos formos dydžio lakštus ir 200 °C karštumo orkaitėje kepkite 10-15 min.
3. Želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
4. Maskarponę ištrinkite su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Plona srovele supilkite želatinos tirpalą, gerai išmaišykite ir trumpam padėkite į šaldytuvą.
5. Grietinėlę standžiai išplakite ir įmaišykite į pradėjusią stingti maskarponės masę.
6. Vieną iškepusios tešlos paplotį įdėkite į formą aukštais kraštais, sukrėskite varškės masę, uždenkite kitu papločiu ir bent porą valandų palaikykite šaldytuve.
7. Sustingusį varškėtį išverskite iš formos, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
|
||
|
Taip pat skaitykite:
Savaitgalio desertui – skanėstai su šokoladu
„Tiramisu“ – tiesiog neįmanoma atsispirti...