SAVAITGALIO RECEPTAS
Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“
Šiuo receptu su jumis dalinasi virtuvės šefas Ossama Charafeddine’as
Produktai
250 g. juodojo šokolado; 100 g sviesto; 7 kiaušiniai; 175 g cukraus; 2 valg. š. miltų.
Kaip gaminti
1. 200 g juodojo šokolado ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Paskui į gautą masę suberkite pusę cukraus, viską išmaišykite ir atvėsinkite.
2. Atskirtus kiaušinių trynius atsargiai ir švelniai išplakite su likusiu cukraus kiekiu ir sumaišykite su šokolado mase. Įberkite miltų.
3. Į gautą tešlą galiausiai dėkite kiaušinių baltymus ir išmaišykite. Tešla turėtų būti tiršta.
4. Tešlą supilstykite į formeles ir į kiekvieną įdėkite po šokolado gabaliuką. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių.
5. Ištraukite iš orkaitės, palaukite keletą minučių. Pyragėlius nuo formelės kraštų atsargiai atskirkite peiliu ir perkelkite į lėkštę. Tiekite su vaniliniais ledais.
IŠBANDYKITE!
|
PRIE KAVOS |
||
|
VISAI ŠEIMAI |
||
|
VAIKUČIAMS |
||
|
GURMANIŠKAS DESERTAS |
Taip pat skaitykite:
Kuo įdaryti ir pertepti pyragaičius
Tiramisu - tiesiog neįmanoma atsispirti
Gaminti saldainius labai romantiška