DIENOS RECEPTAS
2 asmenims. Paruošite per 30 min.
Produktai
250 g pievagrybių; 100 ml norimo riebumo grietinėlės; 1 indelis lydyto sūrelio; 1 vidutinio dydžio svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1 litras daržovių nuoviro (gali būti ir paukštienos sultinys arba vanduo); 1 valg. š. sviesto; pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų; žiupsnelis tarkuoto muskato (nebūtinai), 2 riekės baltos duonos.
Kaip gaminti
1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min., įmaišykite lydytą sūrelį ir grietinėlę.
2. Sriubą išplakite plakikliu iki vientisos masės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei muskatais.
3. Tiekite su baltos duonos trapučiais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
Taip pat skaitykite: