DIENOS RECEPTAS
Produktai
2 nedidelės cukinijos; 2 pomidorai; 1 stiklinė biriai virtų ryžių; 200 g virtos arba keptos mėsos (gali būti paukštiena, jautiena, kiauliena ir kt.); 200 g brandinto sūrio; 1 svogūnas; 1 valg. š. aliejaus; 2 skiltelės česnako; 1 paprika; 300 g natūralaus jogurto; 2 valg. š. mėgstamų prieskoninių žalumynų; pagal skonį druskos.
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su virtais ryžiais.
2. Papriką, išėmusi sėklas, supjaustykite kvadratėliais, cukinijas - pailgomis juostelėmis.
3. Mėsą smulkiai supjaustykite arba sumalkite, sūrį sutarkuokite. Sukapotą svogūną pakepinkite aliejuje. Mėsą, sūrį ir svogūnus sumaišykite.
4. Apkepą riebalais pateptame inde sluoksniuokite taip: pusė cukinijų, ryžiai, mėsa, paprikos ir likusios cukinijų juostelės.
5. Sluoksniuotą apkepą užpilkite jogurto padažu, pasūdytu ir pagardintu grūstais česnakais bei smulkintais žalumynais.
6. Apkepą kepkite 160 °C karštumo orkaitėje 15-20 min.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
Taip pat skaitykite:
Vakarienei – patiekalai su varške ir sūriu