DIENOS RECEPTAS
Jautienos maltinukai su karamelizuotais svogūnais
2 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
400 g maltos jautienos; 4 svogūnai; 1 nedidelė raudona paprika; 1 skiltelė česnako; 1 kiaušinis; 1 valg. š. Vorčesterio padažo; 1 valg. š. pomidorų padažo; 1 valg. š. aliejaus; 3 valg. š. sviesto; 4 valg. š. rudojo cukraus; žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių; pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes.
2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek pravėsusią svogūnų, česnakų bei paprikų masę. Įmuškite kiaušinį, supilkite Vorčesterio padažą, sukrėskite pomidorų padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite pailgus maltinius, į kiekvieną įsmeikite po vandenyje išmirkytą ilgą konditerinį iešmelį. Aptepkite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje.
3. Paruoškite karamelinius svogūnus. Supjaustykite šias daržoves stambesniais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol jis ištirps. Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį ir maišydama kepkite 12–15 minučių.
4. Maltinius tiekite su virtais makaronais, pagardintus karameliniais svogūnais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
JEI LAUKIATE SVEČIŲ |
||
Taip pat skaitykite: