TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip prižiūrėti blakstienas, kad šios būtų storos ir tankios
- Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
- Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.
- Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.
- Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
- Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
- Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
- Pakepkite kiaulienos filė aliejuje aukštoje temperatūroje.
- Sudėkite supjaustytas daržoves.
- Kepkite maišydami maždaug 1–2 minutes.
- Supilkite saldų sojų ir česnakų WOK padažą ir išmaišykite.
- Patiekite su makaronais arba ryžiais.
Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.
- Įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir kepkite mėsos juosteles, kol jos gražiai apskrus. Sudėkite į dubenėlį.
- Vėl įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite maždaug 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
- Sudėkite apkeptas mėsos juosteles ir viską sumaišykite.
- Įpilkite 1 buteliuko ekologiško saldžiarūgščio WOK padažo (žr. žymę ant buteliuko etiketės) ir viską sumaišykite.
- Apibarstykite susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekite su makaronais ar ryžiais.
Patarimas! Supjaustytą mėsą apvoliokite 3 valg. š. kukurūzų miltų ir apkepkite stipriai įkaitintame aliejuje, kad mėsa pasidengtų rusva bei traškia plutele. Kol kiti patiekalo ingredientai iškeps, nusausinkite taip iškeptą mėsą popierinėmis servetėlėmis. Paskui sudėkite mėsos juosteles į daržovių mišinį ir viską sumaišę iškart patiekite.
- Supjaustykite vištienos filė kubeliais ir apkepkite aliejuje.
- Sumaišykite kokosų pieną su ekologišku THAI prieskonių mišiniu su ananasais ir gautą plakinį supilkite į keptuvę ant vištienos filė kubelių.
- Porą minučių viską pavirkite.
- Nulupkite ir supjaustykite ananasą gabalėliais, sudėkite ant vištienos kartu su šviežiais špinatais.
- Papuoškite keliais kalendrų lapeliais. Patiekite su makaronais arba ryžiais.
Patarimas! Rinkitės ekologišką vištienos filė, daržoves ir pagaminkite ekologišką patiekalą.
- Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurydomus.
- Kiaulienos filė supjaustykite juostelėmis. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis ir išpjaukite centrinę dalį su sėklomis. Supjaustykite centimetro storio gabaliukais. Ananasą supjaustykite kubeliais, o svogūną – griežinėliais.
- Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
- Sudėkite filė juosteles ir pakepinkite 1 minutę maišydami.
- Sudėkite daržoves ir vaisius. Kepkite dar 2–3 minutes aukštoje temperatūroje.
- Supilkite pakepimo padažą ir virkite žemoje temperatūroje maždaug 2 minutes.
- Sudėkite makaronus ir maišykite maždaug 1 minutę.
- Papuoškite šviežiomis kalendromis.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
- Sumaišykite prieskonių mišinį Tom Kha sriubai su kokoso pienu ir vandeniu. Užvirkite.
- Sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną (neapdorotą) ir virkite 5 minutes.
- Sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir pievagrybius.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
- Paruoškite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Tuomet atvėsinkite juos šaltame vandenyje ir padėkite į šalį.
- Smulkiai supjaustykite daržoves ir mėsą.
- Paskrudinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje.
- Pakepkite mėsą aliejuje aukštoje temperatūroje, kol ji gražiai apkeps, tada sudėkite daržoves.
- Pakepinkite maišydami maždaug 2–3 minutes, kol mėsa iškeps, o daržovės sušils.
- Supilkite Wok padažą ir įmaišykite anakardžių riešutus.
- Pakepkite makaronus karštoje keptuvėje, aliejuje su kario pasta, sumaišykite ir patiekite makaronus lėkštėje kartu su Wok.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
- Išvirkite makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
- Įkaitintoje keptuvėje apkepkite vištienos filė juosteles.
- Sudėkite supjaustytus kopūstus bei morkas ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK paprastoje keptuvėje.
- Padarykite keptuvėje vietos ir maišydami iškepkite suplaktą kiaušinį.
- Stambiai supjaustykite makaronus ir sudėkite prie daržovių bei mėsos, įpilkite 1 buteliuką (žr. žymę ant buteliuko etiketės) WOK padažo PAD THAI ir greitai maišydami pakaitinkite.
- Sudėkite susmulkintus žemės riešutus ir išmaišę patiekite.
Patarimas! Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais ir kalendromis. Vištienos filė galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu maltos vištienos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištienos filė.
- Supjaustykite plonai vištienos filė ir kepkite aliejuje.
- Supilkite žaliojo kario prieskonių mišinį bei kokoso pieną ir kartu kepkite kelias minutes.
- Daržoves supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į keptuvę.
- Patiekite su makaronais arba ryžiais.
Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.
- Sumaišykite faršą su vandeniu ir prieskonių mišiniu.
- Suformuokite faršą į pailgus gabalus, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje 2–3 minutes.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
- Sumaišykite Satay prieskonių mišinį su aliejumi ir vandeniu.
- Vištienos filė supjaustykite kubeliais ir marinuokite 15 minutes.
- Suverkite vištienos gabaliukus ant iešmelių.
- Kepkite vėrinukus kepsninėje arba keptuvėje keletą minučių.
- Patiekite su žemės riešutų padažu ir ryžiais.
Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.
- Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
- Citrinas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Moliūgus, baklažanus ir paprikas supjaustykite gabalais. Perpjaukite pomidorus per pusę, o žiedinį kopūstą supjaustykite smulkiomis kekelėmis. Susmulkinkite česnakus.
- Padėkite citrinas ir visas daržoves, išskyrus pomidorus, ant kepimo skardos. Sumaišykite su aliejumi ir prieskonių mišiniu. Maždaug 10 minučių kepkite orkaitėje.
- Išimkite daržoves, apverskite jas ir sudėkite pomidorų puseles ir riešutus. Kepkite dar 5 minutes. Tuo metu išvirkite kviečių grūdus pagal pakuotės nurodymus.
- Sumaišykite kviečių grūdus su daržovėmis ir išspauskite orkaitėje pakepintos citrinos sultis.
- Patiekite ant žalių trūkažolių salotų su šaukšteliu Raita padažo ir mangų čatnio.
Patiekti:
- Mangų čatnis
- Santa Maria Raita Spice Mix
- endivija (trūkažolė) arba kitos žaliosios salotos
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
1. Išvirkite ryžius laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
2. Nuimkite salotų lapus, nusausinkite sudėję ant popierinės servetėlės.
3. Supjaustykite mėsą plonomis juostelėmis.
4. Sumaišykite korėjietiškus BBQ BULGOGI prieskonius su aliejumi ir vandeniu, kad gautumėte tirštoką marinatą. Sudėkite į jį mėsą ir palikite marinuotis 10 minučių.
5. WOK arba paprastoje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir trumpai apkepkite mėsą, kol ji gražiai apskrus.
6. Patiekite mėsą sudėję ant salotų lapų su ryžiais ir aštriu SRIRACHA padažu. Papuoškite keliais kalendrų lapeliais ir susmulkinta aitriosios paprikos ankštimi.
Patarimas! Vietoj antrekoto galite naudoti tokį patį kiekį jautienos didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su antrekotu.
TAIP PAT SKAITYKITE: Populiarus užkandis: sumuštinis su mėsa. Receptai