Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 01 28

Naujajame „Ji“ numeryje – vasario horoskopas dvylikai Zodiako ženklų

Pasak astrologės, dvasinio ugdymo centro „Udumbara“ vadovės Nijolės Gabijos Wolmer, vasaris – vienas sėkmingesnių mėnesių, skatinantis siekti naujovių. Stipriai jusime Ožiaragio ir Vandenio ženklų įtaką.
Žurnalo „Ji“ viršelis (4 nr.)
Žurnalo „Ji“ viršelis (4 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Būsime praktiškesni, racionaliau mąstysime, todėl lengviau seksis tvarkyti reikalus ir spręsti iškilusias problemas. Šį mėnesį aktualiausios bus sritys, susijusios su finansais, politika, visuomenine ir politine veikla. Taip pat sveikata, informacinėmis technologijomis.

Tai – ir techninių išradimų bei tobulinimo metas, palankus mokslininkams, tyrėjams. Gims daug naujų idėjų, kils stiprus poreikis atsinaujinti, pasikeisti, naujai išgyventi draugystę... Jei smalsu, ką jums žada žvaigždės, nepraleiskite numerio temos „Vasario horoskopas“.

„Nors esame maustomi visuomenėje nusistovėjusiais elgesio stereotipais, pasakysiu atvirai: depresija neturi nieko bendra su metų laiku. Netikėkite, kai jums sako, kad normalu slogi nuotaika, nes atėjo lapkritis arba dar tik vasaris ir danguje mažai saulės, arba kad senatvinės ligos neišvengiamos“, – sako alternatyviosios psichologijos specialistas Tomas Levulis. Plačiau apie priklausomybes (nuo valgymo, alkoholio ir kt.), kokie karmos, likimo dėsniai, skaitykite naujajame 4-ajame „Ji“ numeryje (interviu  „Laimingas gali būti tiek, kiek esi išmintingas“).

Lygiai prieš 40 metų, tokį pat šaltą sausį, savo žemiškąją kelionę baigė garsi rašytoja, detektyvų autorė, charizmatiškoji Agatha Christie. Visas pasaulis iki šiol skaito jos knygas, pagal jas statomi spektakliai ir kuriami filmai. O štai apie asmeninį A. Christie gyvenimą kalbama nedaug. O jo būta itin įdomaus ir spalvingo. 

...1890-ųjų rugsėjo 15 dieną Millerių šeimoje gimė trečias vaikas – Agatha Mary Clarissa. Nors išskirtiniu grožiu mergaitė nepasižymėjo, buvo ne pagal metus sumani ir guvi: nuolat sugalvodavo kokių nors žaidimų, juokelių, o jos fantazija būdavo tiesiog neaprėpiama.

Į išgalvotas istorijas mažoji Agatha įtraukdavo visą šeimą, tėvai ne tik turėdavo patikėti, kad namuose gyvena ir vaikų antrininkai (tiesa, labai bjauraus būdo), bet ir tikėti, kad medžiai kalba ir jų istorijas girdi tik Agatha... Daugiau pikantiškų jos gyvenimų detalių sužinosite atsivertusi rubriką „Garsenybės / legenda“.

Denzelis Washingtonas metus pradėjo įspūdingai – veiksmo filmų aktorius buvo apdovanotas už viso gyvenimo nuopelnus kino industrijai. Tačiau sėkmė jį lydi ne tik darbuose. Kadaise priėmęs teisingą sprendimą, šiandien vyras Dievui dėkoja už prasmingą ir laimingą gyvenimą.

Plačiau apie Holivudo aktorių ir jo gyvenimą skaitykite straipsnyje „Atsiskyrėlio laimė“.

Iki vestuvių sezono liko dar nemažai laiko, tačiau šią šventę planuojančios moterys žino, kad tos dienos netruks prabėgti, ypač kai neatsakytų klausimų tiek daug... Kad būtų lengviau pasiruošti, konsultuojamės su profesionalais, be kurių vestuvės vargiai įsivaizduojamos. Jeigu aktualu, atsiverskite straipsnį „Vestuvių dieną būkite nuostabiausia“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (4 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (4 nr.)

Už lango stūgauja žvarbūs vėjai? Į vilnos ir kailio drabužius įsisupusiems „Sportmax“ modeliams tai nė motais. Net jei po storais paltais – tik nuogas kūnas.

Kontrastas geriausias būdas išryškinti skirtumus. Italų dizaineriai šiam efektui sukurti pasirinko storų, šiltų audinių ir nuogo kūno derinį. Toks sprendimas mūsų į lauką nuogomis kojomis išeiti nesugundė, tačiau elegantišką kailinę suknelę į savo garderobą mielai įtrauktume... Jeigu domitės mados tendencijomis, skaitykite straipsnį „Apgauti žiemą“.

Balta žiema – puikus metas daugiau laiko praleisti lauke. Žemę užklojus puriems patalams net patys didžiausi namisėdos mielai nusileidžia nuo kalniuko rogutėmis. Tačiau būna tokių dienų, kai į lauką neišlįsi, o sėdėti namuose nuobodu. „Ką veikti?“ – ima skųstis mažieji.

Nenuostabu, kad kyla toks kausimas. Juk daugelis tėvų draudžia ar stipriai riboja vaikų laiką prie televizoriaus ar kompiuterio, o mažiesiems atrodo, kad be šios veiklos pasaulyje daugiau nieko įdomaus nuveikti neįmanoma. Prisiminkite, ką patys mėgdavote veikti vaikystėje?

Gal šiek tiek pakeitę mėgstamas vaikystės veiklas galėtumėte jas pasiūlyti ir savo vaikams? O gal tereikia atidžiau apsidairyti aplinkui? Gal verta sumeistrauti garažą iš dėžės ar pasiūti lėlei monstrei madingų apdarų iš skiaučių?.. Idėjų pasisemsite perskaičiusi straipsnį  „Mama, ką man veikti?!“.

Yra žmonių, kurie šąla netgi šiltuoju metų laiku. Negelbsti nė keletas vilnos megztinių. Norėdamas sušilti, organizmas sunaudoja begalę energijos, todėl ją būtina atkurti. Pavyzdžiui, kas dieną valgant kūną šildančių produktų. Plačiau apie tai, kas padės sušilti žvarbią, drėgną ar vėjuotą dieną, skaitykite  straipsnyje „Kaip maitintis, kad nesušaltume“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (4 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (4 nr.)

Niekas taip nesušildys, kaip dubenėlis karštos tirštos sriubos arba sotaus troškinio. Žodžiu, ant pietų stalo dėkite „du viename“: ir pirmąjį, ir antrąjį patiekalą vienoje lėkštėje. Kaip išsivirti tirštą moliūgienę su imbieru ar ėriukų šlaunelių troškinį, receptų rasite straipsnyje „Tirštos sriubos ir troškiniai“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (4 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (4 nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius