Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius ir Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą mirus lenkų poetei Wislawai Szymborskai

Šalie vadovė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Andrius Kubilius pareiškė nuoširdžią užuojautą mirus pasaulinio garso poetei, literatūros kritikei, vertėjai, Nobelio premijos laureatei Wislawai Szymborskai.
Žvakė
Žvakė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Tai didelė netektis ne tik Lenkijai, bet ir lenkų poezijos bei literatūros gerbėjams visame pasaulyje. Esu tikras, kad lenkų tauta brangins ir saugos talentingos ir kuklios poetės atminimą ir didžiuosis tuo, kad Lenkija pasauliui dovanojo W.Szymborską, kuri buvo devintoji moteris, pelniusi nuo 1901 m. skiriamą Nobelio literatūros premiją. Beje, Nobelio premijos skyrimo komitetas poetę pavadino poezijos Mocartu – moterimi, kuri puikiai suderino kalbos eleganciją su Bethoveno „įtūžiu“, – pareikšdamas užuojautą pažymėjo premjeras A.Kubilius.

„Netekome pasaulinės reikšmės poetės, literatūros kritikės, ypač subtilios ir puikios poezijos vertėjos, Nobelio ir daugelio kitų prestižinių literatūros premijų laureatės W.Szymborskos. Jos kūrybinis palikimas amžiams liks pasaulinės literatūros karūnos perlu. Ją prisiminsime kaip kūrėją, sąmoningai pasirinkusią savo pašaukimą ir kūrusią su aistringu įkvėpimu bei polėkiu, nevengusią vis naujų iššūkių ir labai praplėtusią poezijos raiškos ribas", – rašoma Lietuvos vadovės užuojautoje.

Prezidentė reiškia gilią užuojautą poetės artimiesiems, Lenkijos žmonėms ir jos talento gerbėjams visame pasaulyje.

Nobelio premijos laureatė W.Szymborska mirė trečiadienio vakarą savo namuose, eidama 88-uosius metus. Poetę įveikė plaučių vėžys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas