Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolivudas atsisveikino su garsiu indų filmų kūrėju Yashu Chopra

Būrys Bolivudo žvaigždžių pirmadienį atsisveikino su legendiniu indiškų filmų kūrėjų Yashu Chopra, kuris mirė sekmadienį sulaukęs 80-ies ir buvo kremuotas Mumbajuje.
Yash Chopra
Yash Chopra / Scanpix/AFP
Temos: 1 Bolivudas

Miesto krematoriume įvykusioje privačioje laidotuvių ceremonijoje dalyvavo su  velioniu romantikos karaliumi pramintu kūrėju dirbę aktoriai, tarp jų indų kino veteranas Amitabh Bachchan ir širdžių ėdiko reputaciją pelnęs Shah Rukha Khanas.

Kelis dešimtmečius kinui atidavęs legendinis mėgstamiausių indų filmų režisierius, prodiuseris ir scenarijaus autorius mirė sekmadienį ligoninėje, kur buvo gydomas nuo dengės karštligės.

Anksčiau Y.Chopros kūnas buvo pašarvotas savo studijoje, kur visuomenė  galėjo atsisveikinti su savo mylimu kino kūrėju.

Indijos bulvariniai laikraščiai „Mumbai Mirror“ ir  „Mid Day“ nekrologams skyrė po visą pirmąjį savo puslapį, o „Indian Exprtess“ velionį pavadino „svajonių kūrėju“.

Kai kurie garsiausi Indijos kino atstovai, tarp jų neseniai 70-metį atšventęs A.Bachchanas, išėjusiam kolegai skyrė kelias eilutes interneto tinkle „Twitter“.

„Yashas Chopra – 44 bendradarbiavimo..., kūrybos, draugystės, džiaugsmo ir šeimyninių ryšių metai“, – parašė aktorius, vaidinęs populiariausiuose Y.Chopros filmuose, tarp jų „Siena“ (Deewar), „Kartais“(Kabhi Kabhie) ir „Silsila“.

Indijos premjeras Manmohanas Singhas velionio atminimą pagerbė sekmadienio naktį, pavadindamas jį „Indijos kino simboliu“, kuris išliks milijonų kino žiūrovų atmintyje.

„Jo retas kūrybiškumas linksmino daug kartų, – sakė M.Singhas. – Jis turėjo meninį talentą kurti tokius filmus, kurie atrodė didesni už gyvenimą“.

Y.Chopra gimė 1932 metais Lahoro mieste, kuris yra dabartinėje Pakistano teritorijoje. Jis buvo jauniausias iš aštuonių šeimos vaikų. Karjerą Bolivude jis pradėjo kaip filmus kūrusio vyresniojo savo brolio B.R.Chopros asistentas.

Vėliau jis įkūrė savo studiją „Yash Raj films“ ir garsėjo savo romantiškais ir jausmingais filmais, kuriuose parodydavo gražiausius užsienio kampelius ir buvo ypač pamėgęs Šveicariją.

Jo 1995 metų filmas „Dilwale Dulhania Le Jayenge“ (Nepagrobta nuotaka), yra ilgiausiai Indijos kino teatruose rodoma juosta, iki šiol į sales sutraukianti būrius žiūrovų.

Y.Chopra dirbo iki paskutinių savo gyvenimo mėnesių. Lapkritį turėtų pasirodyti paskutinis jo filmas „Jab Tak Hai Jaan“ (Kol aš gyvas).

Viename televizijos interviu, kurį davė rugsėjo mėnesį savo 80-ojo jubiliejaus proga, Y.Chopra sakė, kad jau ketina baigti dirbti.

Į Mumbajaus Lilavačio ligoninę Y.Chopra pateko spalio 13 dieną, po to, kai jam buvo diagnozuota dengės karštligė – dažnai moskitų perduodama virusinė infekcija, kuri retais atvejais gali būti mirtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas