Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Filosofui A.Mickūnui suteiktas universiteto „Vilnius Tech“ garbės daktaro vardas

Filosofui Algiui Mickūnui antradienį iškilmingai įteiktos Vilniaus Gedimino technikos universiteto („Vilnius Tech“) garbės daktaro vardo regalijos.
Algis Mickūnas
Algis Mickūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

JAV Ohajo universiteto profesoriui garbės daktaro vardas suteiktas „už svarbų indėlį į tarpdalykinius tyrimus, apimančius fenomenologiją, estetiką, taip pat už komunikacijos, lyginamosios civilizacijos ir politikos studijas bei tvarų bendradarbiavimą su „Vilnius Tech“ universitetu“, trečiadienį pranešė ši aukštoji mokykla.

„Tai yra pralenkimas savęs. Kai mokytojauji, užmiršti save, o kai kiti primena tavo darbus, tas priminimas ir pakėlimas yra didžiausias dalykas. Akademinis gyvenimas man yra viskas, ir kai kiti pripažįsta, kad aš esu tarp jų, mes kartu, man tai yra be galo svarbu“, – atsiimdamas regalijas sakė A.Mickūnas.

„Vilniaus Tech“ rektorius Romualdas Kliukas pabrėžė filosofijos profesoriaus atsidavimą universiteto bendruomenei.

„Profesorius Algis Mickūnas daugelį metų dėstė mūsų magistro studentams. Neieškodamas naudos sau, jis daug prisidėjo steigiant komunikacijos doktorantūros studijas bei siūlydamas savo išugdytus profesorius visame pasaulyje. Vis dėlto labiausiai studentai mėgsta jo linksmą būdą. Jis – užkrečiantis pavyzdys, koks gali būti patrauklus dėstytojas“, – kalbėjo rektorius.

Lietuvoje gimęs A.Mickūnas Antrojo pasaulinio karo metais pasitraukė į Vakarus, nuo 1949 metų gyvena JAV. Jo tyrinėjimų sritys – fenomenologija, kosmologija, socialinė, istorijos, kultūros, politikos filosofija, filosofinė antropologija, Rytų ir Vakarų civilizacijų lyginamieji tyrimai.

Jis taip pat yra Klaipėdos universiteto garbės daktaras.

Pirmą kartą „Vilnius Tech“ garbės daktaro vardas suteiktas filosofijos profesoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas