Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 20

Genijus, kurio bažnyčia Barselonoje nebaigta statyti ir po 100 metų: A.Gaudi gyvenimo istorija

Šventosios Šeimynos bažnyčia (La Sagrada Familia) – architektūros paminklas, išsiskiriantis ne tik fenomenaliu dizainu, bet ir stebėtinai ilgu statybos procesu. Jo autorius – katalonų architektas Antonis Gaudi (1852–1926 m.), vienas svarbiausių ispanų menininkų, per savo gyvenimą sukūręs visiškai naują architektūrinę kryptį ir pakeitęs Barselonos urbanistinę aplinką.
Antonis Gaudis
Antonis Gaudis / Vida Press nuotr.

VERTA PERSKAITYTI

Kaip ir Eifelis Paryžiuje, Barselona taip pat turi savo miesto įžymybę, kurią sumanė genialus architektas – La Sagrada Familia statoma iki šiol.

Tai anaiptol ne vienintelis A.Gaudi kūrinys saulės nutviekstame mieste – architekto sukurti pastatai išsibarstę po visą Barseloną, suteikdami miestui ypatingą architektūrinį vaizdą.

„Nežinau, ar šį diplomą įteikėme bepročiui, ar genijui, laikas parodys", – universiteto, kurio architektūros programą baigė, rektorius sakė įteikdamas diplomą A.Gaudi.

Nors A.Gaudi nedemonstravo puikių rezultatų mokydamasis, būsimojo architekto praktinio darbo rezultatai išryškino jaunuolio talentą.

15min pateikia pasakojimą apie genijumi vadinamą architektą, kurio gyvenimo istorija aprašė žiniasklaidos kanalo TVNET internetinis leidinys KLIK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas