Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ji buvo gyvas nervas“: A.Jagelavičiūtę prisimena kolegos iš Vilniaus dailės akademijos

Trečiadienį mirus Agnei Jagelavičiūtei, ją prisimena jos kolegos iš studijų laikų – žinoma stilistė ir nuomonės formuotoja 2010–2014 metais Vilniaus dailės akademijoje (VDA) studijavo tapybą.
Agnė Jagelavičiūtė studijose VDA, 2010 metais. Tuo metu ji „Salų dvare“ atliko praktiką
Agnė Jagelavičiūtė studijose VDA, 2010 metais. Tuo metu ji „Salų dvare“ atliko praktiką / Asmeninio albumo nuotr.

Prieš tai A.Jagelavičiūtė buvo baigusi G.Fledžinskienės aukštesniąją menų mokyklą (dabar – Vilniaus dizaino kolegija), kurioje studijavo drabužių dizainą.

Kaip anksčiau rašė 15min, A.Jagelavičiūtė mirė būdama 42-ejų.

Režisierius S.Baradinskas: „Būsiu dėkingas visą gyvenimą tau, drąsioji drauge“

Saulius Baradinskas, žinomas lietuvių režisierius, feisbuke rašė, kad yra stipriai sukrėstas dėl kurso draugės mirties:

„Šiandien labai liūdna diena ir žodžių neužtenka kažką parašyti. Nors su Agne pastaruoju metu nebendravom, bet su ja susipažinom dar prieš gerą dešimtmetį, kai kartu studijavome VDA. Tiek daug turėjom smagių gyvenimo akimirkų.

Agnė visada palaikė mano kūrybą ir mano talentą.

Atsimenu, kad net pirmuosiuose mano režisūros žingsniuose Agnė visada palaikė mano kūrybą ir mano talentą. Už ką būsiu dėkingas visą gyvenimą tau, drąsioji drauge! Tu visada buvai kūrėja! Ilsėkis ramybėje. Stiprybės ir užuojauta šeimai, draugams bei pažįstamiems. Šiandien dalinuosi skausmu su jumis.“

Tapytojas S.Marmokas: „Būti šalia Agnės visada reiškė šventę“

Tapytojas Stanislovas Marmokas su A.Jagelavičiūte 2013-aisiais studijavo tapybą. Jis 15min sakė, kad ji buvo „kursą jungiantis, be galo charizmatiškas ir savęs negailintis žmogus“.

„Būti šalia Agnės visada reiškė šventę. Nesvarbu, kaip jai būtų negera, ji visada sugebėdavo džiaugtis. Žinoma, metai bėgo, atitolome, matėmės galbūt praėjusią vasarą“, – prisiminimais dalijosi menininkas.

S.Marmokui įstrigo A.Jagelavičiūtės diplominis darbas apie atmintį ir laiką: „Tikslaus pavadinimo neatsiminsiu, bet, manau, kad jis buvo gerai išspręstas per vaizdą ir fotografiją.“

„Jai studijos buvo bandymas suvokti ir išreikšti save“, – teigė pašnekovas.

Tapytojas K.Bogdanas: „Ji buvo gyvas nervas“

Tapytojas doc. Konstantinas Bogdanas buvo A.Jagelavičiūtės diplominio darbo vadovas: „Susidariau įspūdį, kad akademinei bendruomenei nelabai rūpėjo, ką ji daro ir kaip ji gyvena. Dviejų kėdžių vienu užpakaliu neužsėsi – arba esi socialus, matomas, prožektorinis žmogus, arba užsiimi menais.“

Vilmos Kisielės (jonavoszinios.lt) nuotr. / Konstantinas Bogdanas
Vilmos Kisielės (jonavoszinios.lt) nuotr. / Konstantinas Bogdanas

K.Bogdanas sakė, kad jos diplominį darbą sudarė ne tapyba, bet dienoraštinio tipo darbas, kuriame užfiksuotas jos gyvenimas socialiniuose tinkluose. Tuomet ji paskyrė pusmetį fotografavimui ir filmavimui savo bei vaiką auginančios draugės gyvenimams bei lygino jų skirtumus. „Tai buvo savotiškas apsinuoginimas, išpažintis. Ir gyvenime, ir kūryboje ji nebijojo būti atvira. Ji buvo gyvas nervas“, – komentavo jos diplominio darbo vadovas.

„Už šį darbą Agnė nebuvo gerai įvertinta. Na, ne dešimtukui. Susidarė įspūdis, kad komisija ją kažkiek nuskriaudė, tačiau tai tik mano nuomonė“, – 15min sakė K.Bogdanas ir pridūrė, kad ji dirbo savarankiškai.

„Nemanau, kad jai buvo lengva mokytis, nes ji atėjo iš kitos terpės, buvo vyresnė nei kiti studentai. Kartais tokie žmonės parodo daugiau motyvacijos, žinojimo, ko nori. Vis dėlto Agnė man iki galo neišsipasakojo, kodėl ji stojo į tapybą“, – kalbėjo pašnekovas.

Baigiamojo darbo nuotraukų rasti nepavyko, tačiau 15min užfiksavo, kaip atrodė jos trečiojo kurso baigiamasis darbas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas