Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jono Basanavičiaus premija apdovanoti architektai Martynas ir Marija Purvinai

Penktadienį Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Remigijus Motuzas premjero Algirdo Butkevičiaus vardu Mažosios Lietuvos tyrinėtojams Martynui Purvinui ir Marijai Purvinienei įteikė valstybinę Jono Basanavičiaus premiją. Sveikindamas premijos laureatus, Vyriausybės vicekancleris dėkojo architektams už jų darbus.
Jonas Basanavičius
Jonas Basanavičius / Aleksandro Jurašaičio/Lietuvos nacionalinio muziejaus archyvo nuotr.

„Jono Basanavičiaus premijos laureatų rūpesčiu pagerbti iškiliausi Mažosios Lietuvos žmonės, įkurtas Bitėnų-Rambyno kapinaičių panteonas. Mielieji laureatai, nuoširdžiai dėkoju už Jūsų darbus ir sveikinu su šiuo garbingu įvertinimu“, – sakė R. Motuzas.

Pasak Vyriausybės vicekanclerio, kasmet įteikiant valstybiną Jono Basanavičiaus premiją pagerbiami ne tik laureatai, bet ir vardas žmogaus, kurį vadiname savo tautos patriarchu.  

Premiją M. ir M. Purvinams Vyriausybė skyrė už etninės architektūros, Mažosios Lietuvos kultūros tyrimus ir populiarinimą. Pasak tyrėjus premijai pristačiusios Lietuvos reformacijos istorijos ir kultūros draugijos, M. Purvinas ir M. Purvinienė savo darbais daug prisidėjo, kad Mažosios Lietuvos kultūros paveldo rekonstravimas būtų paremtas faktais, o gaivinama ir tęsiama tradicija būtų autentiška.

2010 m. išleista tyrėjų parengta monografija „Mažosios Lietuvos kapinės ir antkapiniai paminklai. I knyga“. 2011 m. pasirodė M. Purvino knyga „Mažosios Lietuvos etnografiniai kaimai“, parengta Mažosios Lietuvos enciklopedija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas