Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune atidaryta Algimanto Mikėno darbų paroda „Scenos viražai“

Ketvirtadienį Adelės ir Pauliaus Galaunių namuose buvo pristatyta Algimanto Mikėno scenografijos paroda „Scenos viražai“. Ši ekspozicija skirta paminėti garsaus menininko 85-osioms gimimo metinėms.
Parodos pristatymas
Parodos pristatymas / Ingos Ignatavičiūtės nuotr.

Į parodos pristatymą susirinko A. Mikėno darbų gerbėjai, menininko bendražygiai, kolegos bei bičiuliai.

A. Muziejaus vadovė Miglė Banytė 15min.lt pasakojo: „Jau ne pirmą kartą A. ir P. Galaunių namuose eksponuojame Algimanto Mikėno darbus. Pasirinkome surengti scenografijos darbų parodą, kadangi šie kūriniai nebuvo atskirai eksponuoti. Parodą surengti padėjo privatūs asmenys, vienas iš pagrindinių iniciatorių Juozas Šilvinskas, dalį darbų paskolino Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, kuriame yra saugomi kiti autoriaus kūriniai. Taip pat yra planuojama išleisti leidinį A. Mikėnui atminti.“

Lankytojai A. ir P. Galaunių namuose gali pamatyti Algimanto Mikėno kurtus scenovaizdžius, kostiumų eskizus, spektaklių nuotraukas ir kitus menininko darbus. Scenografijos paroda „Scenos viražai“ bus eksponuojama visą vasarą. Kitus autoriaus darbus galima pamatyti Lietuvos teatro, muzikos ir kino bei Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuose.

Ingos Ignatavičiūtės nuotr./Parodos pristatymas
Ingos Ignatavičiūtės nuotr./Parodos pristatymas

A. Mikėnas gimė 1929 metais, buvo žinomas ir gerbiamas architektas, akvarelininkas. Sukūrė scenovaizdžius ir kostiumus režisierių Juozo Miltinio ir Vaclovo Blėdžiaus statytuose spektakliuose: V. Šekspyro „Makbetas“, A. Venclovos „Gimimo diena“, V. Borcherto „Lauke už durų“, J. Grušo „Pražūtingas apsvaigimas“, F. Diurenmato „Frankas V“, A. Salynskio „Marija“, A. Strindbergo „Mirties šokis“, Sofoklio „Karalius Edipas“, F. Hochvelderio „Nekaltasis“. Algimantas Mikėnas savo kūrybą eksponavo ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje. Žinomas menininkas mirė 2006-aisiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas