Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno rajone pradėjo veikti Laukinių gyvūnų globos centras

Kauno rajone veiklą pradėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Laukinių gyvūnų globos centras, čia pagalba suteikta pirmiesiems gyvūnams.
Kontaktinis zoologijos sodas
Kontaktinis zoologijos sodas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paskutiniosiomis gruodžio dienomis į centrą perkeltos Aplinkos apsaugos departamento dėl pažeidimų paimtos papūgos ir kiti egzotiniai paukščiai – 53 individai, taip pat keturi karališkieji pitonai, amerikinė raudonoji voverė, 12 kačių hibridų, servalas, didysis apuokas, liepsnotoji pelėda, antradienį pranešė Aplinkos ministerija.

Taip pat į centrą globai iš gamtos priimti didysis erelis rėksnys, jūrinis erelis. Pirmadienį suteikta pagalba barsukui, sidabriniui kirui, gulbei ir kitiems paukščiams.

Naujųjų Muniškių kaime įsikūręs Laukinių gyvūnų globos centras dirba septynias dienas per savaitę, jame teikiama pagalba laukiniams gyvūnams iš visos Lietuvos.

Čia prižiūrimi, globojami ir gydomi paimti iš aplinkos, sulaikyti ar konfiskuoti laukiniai gyvūnai. Centro specialistai taip pat rūpinasi, kad pasveikę gyvūnai būtų paleisti į jiems būdingas buveines ar perduoti asmenims, turintiems teisę bei sąlygas juos laikyti nelaisvėje.

Naujajame pastatų komplekse įrengta veterinarijos gydykla su laukinių gyvūnų priėmimo, apžiūros patalpomis, operacine, laboratorija, gyvūnų gydymo-reabilitacijos, visuomenės švietimo, darbuotojams skirtomis patalpomis, karantino pastatu, gyvūnų laikymo vidaus ir lauko voljerais.

Centro statybos kainavo 4,8 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas