Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdoje iškilmingai apdovanoti kultūros magistrai

Klaipėdos miestui minint 772-ąjį gimtadienį Teatro aikštėje iškilmingai apdovanoti trys meno žmonės. Ilgametei bibliotekininkei Bronislavai Lauciuvienei, fotografui Vytui Karaciejui ir skulptoriui Klaudijui Pūdymui suteikti kultūros magistro vardai.
Kultūros magistro vardas suteiktas Bronislavai Lauciuvienei, ilgametei bibliotekos vadovei
Kultūros magistro vardas suteiktas Bronislavai Lauciuvienei, ilgametei bibliotekos vadovei / Gedimino Sass nuotr.

Vos spėjusi atsikvėpti po jubiliejinės Jūros šventės, rugpjūčio 1-ąją Klaipėda minėjo 772-ąjį miesto gimtadienį.

Pirmąkart Klaipėdos kultūros magistro vardų suteikimo ceremonija vyko ne uždarose patalpose – Pilies muziejaus poternoje, į kurią įprastai galėdavo patekti kviestiniai asmenys, bet pačiame miesto centre – Teatro aikštėje, šalia Taravos Anikės.

Gedimino Sass nuotr./Apdovanotas Vytas Karaciejus
Gedimino Sass nuotr./Apdovanotas Vytas Karaciejus

„Kiekvienam klaipėdiečiui, gyvenančiam čia ar mylinčiam ją iš tolo, linkiu, kad pasididžiavimo jausmas savo miestu tik stiprėtų, kad Klaipėda įgytų dar stipresnę trauką ieškantiems mokslo, darbo vietos ar vietos gyvenimui“, – sako Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Gedimino Sass nuotr./Apdovanotas Klaudijus Pūdymas
Gedimino Sass nuotr./Apdovanotas Klaudijus Pūdymas

Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai. Šiemet šį garbingą vardą nutarta suteikti: skulptoriui Klaudijui Pūdymui – už ilgametę meninę ir kūrybinę veiklą, puošiant Klaipėdos miestą ir formuojant savo darbais Klaipėdos miesto jūrinį identitetą, už kūrybą, kuri garsiną Klaipėdą ir Lietuvą užsienyje; fotografui Broniui Vytui Karaciejui – už indėlį į Lietuvos meninės fotografijos raidą, nuoseklų ir kruopštų darbą su marinistinio landšafto bei uostamiesčio specifika; buvusiai Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorei Bronislavai Lauciuvienei – už Klaipėdos miesto kultūros labui įgyvendintas veiklas, kultūros paveldo puoselėjimą, sklaidą, inovatyvius sprendimus, kurie keitė bibliotekos veiklos turinį, darė įtaką šalies viešųjų bibliotekų raidai.

Nuo 2003 m., kai buvo įsteigtas šis Klaipėdos miesto savivaldybės apdovanojimas, Klaipėdos kultūros magistro vardas suteiktas 46 klaipėdiečiams (visų jų vardai skelbiami Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje Klaipėdos miesto kultūros magistrai | Klaipėdos miesto savivaldybė (klaipeda.lt).

Tradiciškai per Klaipėdos miesto gimtadienį suteikiamas ir Klaipėdos miesto garbės piliečio vardas, skiriamas asmenims už ypatingus nuopelnus Klaipėdos miestui.

Gedimino Sass nuotr./Dionyzas Varkalis apdovanotas po mirties
Gedimino Sass nuotr./Dionyzas Varkalis apdovanotas po mirties

Garbės pilietis apdovanojamas autoriniu darbu – Garbės piliečio ženklu, kuriame pavaizduotas miesto herbas bei įrašas su Garbės piliečio vardu ir pavarde. Kasmet Garbės piliečio vardas skiriamas vienam asmeniui. Šiemet Garbės piliečio vardas suteiktas tautodailininkui, Kalvystės muziejaus įkūrėjui Dionyzui Varkaliui (po mirties).

Iki šiol Klaipėdos garbės piliečio vardas yra suteiktas 22 asmenims. Praėjusiais metais šis apdovanojimas suteiktas Vytautui Čepui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas