Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos Kultūrpolyje reziduoja belgų menininkas Gilles-Ivan Frankignoul

Nuo gegužės 7 d. iki birželio 7 d. KKKC Rezidentūroje (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) vieši rašytojas, fotografas, dokumentinių filmų režisierius Gilles-Ivan Frankignoul (Belgija).
Gilles-Ivan Frankignoul reziduoja Klaipėdos Kultūrų komunikacijų centre.
Gilles-Ivan Frankignoul reziduoja Klaipėdos Kultūrų komunikacijų centre. / Kultūrpolio nuotr.

Gilles-Ivan Frankignoul (g. 1980 m.) gyvena ir kuria tarp Briuselio ir Paryžiaus. Menininkas domisi politinėmis, socialinėmis ir ekonominėmis problemomis, jų refleksija visuomenėje bei žmonių ryšiuose.

G.I. Frankignoul yra baigęs kino studijas Briuselyje, dirbo videomenininko Sophie Whettnall asistentu. Vėliau, 2007 m., įkūrė savo įmonę „Playtime Films” (liet. Laisvalaikio filmai). Jis režisavo, prodiusavo trumpametražius, dokumentinius filmus, reportažus bei sukūrė du vaidybinius filmus. Filme „Hors jeu“ (liet. Nuošalė) šešetas aktorių eksperimentuoja dokumentine medžiaga, permąsto autodokumentikos žanrą. Vieną rugsėjo savaitę Briuselyje aktoriai kuria autodokumentinius naratyvus, susipinančius į bendrą filmą. Fantastiniame filme „Silence decades“ (liet. Tylos dekados) režisierius svarsto politinio meno reikšmę, politinius įsipareigojimus, gal net kuria socialinį Vakarų Europos 2000-2010 m. manifestą. 

G.I. Frankignoul praėjusiais metais nusprendė keisti kūrybinę kryptį – palikęs kino industriją jis daugiau dėmesio skiria poezijai, dramaturgijai ir fotografijai. Klaipėdoje menininkas užsibrėžė tikslą – pasiruošti būsimiems savo projektams, tęsti refleksijas savo sociologinėse ir meninėse praktikose.

Menininkas aktyviai pildo miesto dienoraštį, jame Klaipėda ir apie Klaipėdą. Su dienoraščiu galite susipažinti internetinėje svetainėje http://klaipedadiary.tumblr.com/

Gilles-Ivan Frankignoul rezidencijos pabaigą žymės fotografijų ir poezijos paroda.

Tuo pat metu Ahrenshope įsikūrusiuose Menininkų namuose „Lukas“ (Vokietija) pagal bendradarbiavimo programą reziduoja rašytojas ir vertėjas Laurynas Katkus. Vokietijoje ir Austrijoje pasirodė Katkaus poezijos rinktinės „Tauchstunden“ (2003) ir „Alle Richtungen“ (2009). Katkus domisi Prūsų Lietuvos literatūra ir kultūra, parašė studiją apie Johanneso Bobrowskio poeziją. Iš vokiečių kalbos jis, be kita ko, yra išvertęs Simono Dacho žinomąjį eilėraštį „Taravos Anikė“. Rezidentūroje L. Katkus tęs kūrybinius sumanymus bei gegužės 26 surengs savo kūrybos skaitymus. KKKC ir Menininkų namų „Lukas“ mainus remia LR Kultūros atašė Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas