Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Liongino Šepkos premiją laimėjo drožėjas Antanas Lastauskas

Šiemet pagaliau gerokai didesnė Liongino Šepkos premija šeštadienį įteikta drožėjui Antanui Lastauskui iš Kalvarijos. Konkursinėje parodoje jis dalyvavo šeštą kartą. Konkursui kūrėjas pateikė penkis darbus, iš kurių keturi – šventųjų skulptūros.
Antanas Lastauskas
Antanas Lastauskas / D.Baltakio nuotr.
Temos: 1 Kultūra

Parodoje šiemet dalyvavo 23 medžio drožėjai iš vienuolikos savivaldybių. Pristatyti 144 darbai. Žiūrovų prizai šiemet skirti Aliui Aleksandrui Tarabildai iš Anykščių ir Eduardui Titui iš Panevėžio rajono. Visi konkursinės parodos dalyviai pagerbti įvairiose nominacijos ir apdovanoti muziejaus rėmėjų dovanomis.

Nors premija padidėjo daugiau nei dvigubai ir po dešimtmečio diskusijų pagaliau siekia 1840 eurų, tačiau niekas iš rajono vadovų neatėjo jos įteikti. Anksčiau taip nėra buvę, nes ši premija ir paroda yra vienas iš kelių rajoną reprezentuojančių renginių, puikiai žinomų Lietuvoje.

Dar viena tendencija yra ta, kad nedalyvauja rokiškėnai drožėjai. Į uždarymą atėjo tik Gintaras Varnas, o darbų parodai nepristatė nė vienas. Nepaisant to, kad buvo labai kviečiami dalyvauti.

Be A.Lastausko kandidatūros į laimėtojus, komisija svarstė dar tris keturis autorius. Nes nepaisant nedidelio, palyginti su ankstesniais metais, autorių skaičiaus, buvo iš ko rinktis, darbai – stiprūs. Dalyvavo net keli jau laimėję L.Šepkos premiją autoriai. Praėjusios parodos laureatas Vytautas Jackūnas iš Pasvalio pagal taisykles negalėjo pretenduoti į laureato vardą, tačiau sulaukė apdovanojimo už kūrybinę brandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas