Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkei Agnei Kišonaitei įteikta „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija

Penktadienį Klaipėdoje jau ketvirtą kartą įteikta „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija. Apdovanojimas kasmet skiriamas jaunam ir gabiam uostamiesčio ar jo rajono gyventojui. Šiemet 4 tūkst. Eur stipendija atiteko menininkei Agnei Kišonaitei.
Agnė Kišonaitė
Agnė Kišonaitė / „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendijos teikėjų nuotr.

Bene labiausiai A.Kišonaitę išgarsinęs kūrinys – Honkonge pastatytas meno objektas „Lūpdažių bokštas“, kuriam panaudotos 18399 lūpų dažų pakuotės. Šis kūrinys – kaip aukščiausias statinys iš lūpdažių – įtrauktas į pasaulio Guinnesso rekordų sąrašą.

Lietuvos rekordų knygoje užfiksuoti ir kiti menininkės darbai: vienkartinių pirštinių mozaika „Pripūstos lūpos“, nagų lako buteliukų vitražas „Stiklo pūtimas“. A.Kišonaitė taip pat kuria instaliacijas bei tapo.

Šiuo metu ji užsiėmusi projektu „Diabetas“ – tai skulptūra iš maždaug 5 tūkst. insulino injektorių. Savo darbu, diabeto diagnozę išgirdusi menininkė, siekia atkreipti dėmesį į šią ligą.

Atsiimdama apdovanojimą, A.Kišonaitė sakė, kad stipendija jai padės pristatyti daugiau naujų ir įdomių kūrinių.

„Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija kasmet įteikiama aktyviam ir talentingam klaipėdiečiui. Anksčiau šį apdovanojimą yra gavę: pianistė Adelė Daunoravičiūtė, solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis.

Šiųmetės „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendijos finale dalyvavo 8 pretendentai: smuikininkės Teodora Morta Ajauskaitė ir Lina Marija Domarkaitė, menininkė Agnė Kišonaitė, vokalistė Gabrielė Kupšytė, irkluotojas parolimpietis Augustas Navickas, rankininkas Lukas Simėnas, pianistė Viktorija Varanavičiūtė, etnologijos doktorantas Žydrūnas Vičinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas