Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meryl Streep Berlyne atsiėmė „Auksinį lokį“ už viso gyvenimo pasiekimus

Dviejų „Oskarų“ laureatė Meryl Streep savo sėkmę šį kino apdovanojimų sezoną pratęsė antradienį atsiimdama Berlyno kino festivalio „Auksinį lokį“ už viso gyvenimo pasiekimus ir prisipažino, kad gali būti pervertinama.
Meryl Streep
Meryl Streep / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš iškilmingą jos naujojo filmo apie Margaret Thatcher „Geležinė ledi“ (The Iron Lady) peržiūrą M.Streep, kuriai už šį darbą prognozuojamas trečias „Oskaras“, žurnalistams sakė jaučianti, kad jos kolegų vaidybos lygis pastaraisiais metais smarkiai pakilo.

Paklausta, ar visas tas triukšmas dėl jos – moters, dažnai pavadinamos geriausia pasaulio aktore, – negalėtų būti kiek perdėtas, 62 metų M.Streep atsakė: „Taip. Žinoma. Žinoma“.

„Tikrai manau, kad bendras vaidybos lygis ... Visi kalba apie Holivudo „aukso amžių“, bet aš tikrai manau, kad dabar vaidyba yra aukštesnio lygio, stipresnė, drąsesnė, nuotykingesnė, (stipriai) pajausta ir aštresnė“, – sakė ji.

Prieš apdovanojimų įteikimą M.Streep surengė linksmą spaudos konferenciją, kurioje priėmė Šv.Valentino dienos proga vieno austrų žurnalisto įteiktą baltų rožių puokštę ir už ją atsidėkojo pakštelėjimu į skruostą.

Paklausta, kieno darbas galėtų prilygti geriausiems jos pačios vaidmenims, ji pajuokavo: „O, jų yra tik 180“.

„Šiemet buvo tiek daug nuostabių pasirodymų, ypač – moterų, o daugelis jų nė nebuvo nominuotos, pavyzdžiui, mūsų kolegės Olivios Colman vaidmuo filme pavadinimu „Tiranozauras“ (Tyrannosaur), kuris absoliučiai užima kvapą, o ji už jį nebuvo pripažinta“, – sakė M.Streep.

„Geležinėje ledi“ O.Colman vaidino M.Thatcher dukterį Carol.

Prieš apdovanojimų įteikimą M.Streep surengė linksmą spaudos konferenciją, kurioje priėmė Šv.Valentino dienos proga vieno austrų žurnalisto įteiktą baltų rožių puokštę ir už ją atsidėkojo pakštelėjimu į skruostą.

Tuo tarpu vienas rusų žurnalistas įteikė jai ranka išpieštą matriošką, vaizduojančią tris garsius jos vaidmenis, tarp jų – iš filmų „Ir velnias dėvi „Prada“ (The Devil Wears Prada) ir „Geležinė ledi“.

“Man labai patinka, kad jie truputį pamažino mano nosį„, – pajuokavo aktorė.

M.Streep, kuri sekmadienį už buvusios britų ministrės pirmininkės vaidmenį atsiėmė britų kino apdovanojimą BAFTA, taip pat sakė, kad bando neįsitraukti į spėliones dėl trečio „Oskaro“.

„Labai keista būti padėtyje, kai žmonės tau sako: „O, manau, kad kažką laimėsi, o, nemanau, kad šiemet turi šansą. Staiga pasijauti taip, lyg būtum sporto renginyje ir nesi tam pasirašęs“, – prisipažino ji.

Paklausta apie savo sėkmės kainą, M.Streep pripažino, kad sėkmė apribojo jos judėjimo laisvę: „Berlyne yra penki šiuolaikinio meno muziejai. Man labai patiktų nueiti į kokį šiuolaikinio meno muziejų. (Bet) aš neisiu. Tai sunku, žinot, nes galiu žiūrėti į ką nors, o penki žmonės (tuo pačiu metu) stovi priešais ir žiūri į mane. Aš nesiskundžiu, tai labai gerai, bet labai pasiilgstu meno“.

M.Streep, kuri suvaidino daugiau kaip 40-yje filmų, 1982 metais gavo geriausios aktorės „Oskarą“ už „Sofijos pasirinkimą“ (Sophie's Choice), o 1979 metais – geriausios antrojo plano aktorės „Oskarą“ už „Kramer prieš Kramerį“ (Kramer vs Kramer).

Šiemetiniame Berlyno kino festivalyje rodoma geriausių M.Streep filmų retrospektyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas