Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė meksikiečių rašytojas Carlosas Fuentesas

Antradienį būdamas 83 metų Meksime mirė meksikiečių rašytojas Carlosas Fuentesas, vienas garsiausių ispanų kalba kuriančių romanistų pasaulyje, paskelbė prezidentas Felipe Calderonas.
Meksikiečių rašytojas Carlosas Fuentesas
Meksikiečių rašytojas Carlosas Fuentesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

„Nepaprastai apgailestauju dėl mūsų brangaus Carloso Fuenteso, kuriuo žavimės, rašytojo ir įvairiapusiško meksikiečio, mirties. Tegu jis ilsisi ramybėje“, – „Twitter“ parašė F.Calderonas.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad rašytojas mirė ligoninėje Meksikos sostinės pietuose, dėl širdies problemų. Jo namuose į telefono skambučius niekas neatsako.

C.Fuentesas, diplomato sūnus, kuris augo apsuptas knygų, pirmąjį savo apsakymų rinkinį „Dienos su kauke“ (Los dias enmascarados), išleido patariamas tėvo Rafaelio.

Su 1958-ųjų romanu „Skaidriausio oro sritis“ (La region mas transparente), kuriame vaizduojamas sparčiai augantis Meksikas, tuomet 30-metis rašytojas pelnė tarptautinį pripažinimą.

Vėliau jis parašė romanus „Aura“ (Aura, 1962), „Artemijo Kruso mirtis“ (La muerte de Artemio Cruz, 1967), kuriuos pripažino ir kritikai, ir publika. Rašytojas yra laimėjęs kelias prestižines literatūros premijas.

C.Fuentesas, tapęs svarbiu 7-ojo dešimtmečio literatūros ispanų kalba pakilimo veikėju, palaikė draugiškus ryšius tiek su Kolumbijos kairiųjų pažiūrų rašytoju Gabrieliu Garcia Marquezu, tiek su konservatyviuoju Peru literatu Mario Vargasu Llosa.

Jo kūriniuose kritikuojama ir žiaurioji kapitalizmo pusė, ir sunki komunizmo realybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas