Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 14 /2012 05 15

Mirė prozininkas ir poetas Tomas Arūnas Rudokas

Skaudi netektis poezijos ir prozos mylėtojams – pirmadienio popietę netikėtai mirė 46-erių poetas ir prozininkas Tomas Arūnas Rudokas.
Tomas Arūnas Rudokas
Tomas Arūnas Rudokas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip informavo Lietuvos rašytojų sąjunga, kol kas tiksli mirties priežastis nenustatyta, tačiau spėjama, kad menininko gyvybę nutraukė staiga sustojusi širdis.

Gimęs 1966 metų balandžio 4 dieną, T.A.Rudokas 20-ies metų debiutavo eilėraščių rinkiniu „Labanaktis, naktie“. 1988 metais išleido kultinį jaunimo romaną „Autodafė“. Nuo 1989 m. – Lietuvos rašytojų sąjungos narys.

Kūrėjas išleido eilėraščių rinkinius „Žūt būt“ (1988), „Nežemiška žemė“ (1991), apysakų rinkinį „Saksofonistas“ (1992), romaną „Poetas ir prostitutė“ (1994), novelių rinkinį „Žvėris eina miegoti“ (1996), 19 eilėraščių su faksimilėmis knygą „Naktis be taisyklių“ (1997), lietuviškų haiku rinkinį „Lakštingalų liežuvėliai“ (2003), romaną „Pornomūza“ (2007), 2006 m. pasirodė jo kūrybos rinktinė „Vėjo brolis“.

Papildyta gegužės 15 d. 17.24 val. Marcelijaus Martinaičio žodžiais, tai buvo „literatas su tikru poeto kompleksu, mąstysena ir pasišventimu“. Visą savo neilgą gyvenimą jis išliko aistringas maištautojas, nesuvaržytas literatūrinių konvencijų. T.A.Rudoko kūryboje atsiveria miesto žmogus, besiblaškantis, besišaipantis, niekuo nebesistebintis. Pavargęs nuo įtampos, kovos už būvį jaunas žmogus, vienišas ir tuo besidžiaugiantis. Ne atstumtas, o sąmoningai pasirinkęs vienatvę personažas.

Rašytojas bus pašarvotas trečiadienį, gegužės 16 d., nuo 14 val. Šv. Petro ir Povilo bažnyčios šarvojimo salėje Vilniuje, Pacų g. 4. Karstas išnešamas ketvirtadienį, gegužės 17 d., 14.30 val. Laidotuvės Rokantiškių kapinėse.

Scanpix nuotr./Tomas Arūnas Rudokas
„Scanpix“ nuotr./Tomas Arūnas Rudokas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas