Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė žurnalistas Valentinas Mitė

Penktadienį eidamas 65-uosius metus Linkuvoje mirė žurnalistas Valentinas Mitė. Apie tai savo socialinio tinklo profilyje pranešė jo sesuo, literatūrologė Donata Mitaitė.
Valentinas Mitė
Valentinas Mitė / Enciklopedijos Lietuvai ir pasauliui (ELIP) nuotr.

V.Mitė gimė 1957 metais Ruponių kaime, Pakruojo rajone. 1976 m. baigė Linkuvos gimnaziją. 1981 m. baigė Vilniaus universitetą, kur įgijo anglų kalbos ir literatūros specialybę. Vėliau dar baigė ir istorijos studijas.

1991–1992 m. V.Mitė redagavo savaitraštį „Atgimimas“, iki 1999 metų dirbo laisvai samdomu Laisvosios Europos radijo korespondentu. Tuo metu rengė reportažus iš Baltarusijos, buvo nuvykęs į Černobylio radioaktyviąją zoną Baltarusijoje.

Nuo 1999 m. dirbo Laisvosios Europos radijo korespondentu Prahoje, Naujienų komentarų ir analizės skyriuje. Per mėnesį „Oranžinės revoliucijos“ metu praleido Ukrainoje, lankėsi Černobylio atominėje elektrinėje ir kitose radioaktyviose šalies vietose.

Kaip korespondentas tris kartus vyko į Iraką, kur praleido 5 mėnesius, kelias savaites dirbo Kosove rengdamas reportažus.

Nuo 2019 dirbo Žurnalistų gynimo komitete (Committee to Protect Journalists).

Pastaruosius keletą metų Lietuvos radijuje vedė pokalbių laidą „Studija 50“, kurioje kalbino įvairių sričių žmones apie istoriją, kultūrą, mokslą, meną, religiją bei kitas temas.

Žurnalisto publikacijos, pokalbiai bei komentarai politikos bei visuomenės temomis buvo publikuojami įvairiuose leidiniuose.

V.Mitė taip pat nemažai fotografavo, buvo surengęs ne vieną fotografijų parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas