Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos savivaldybės stipendija rašytojui skirta Dainiui Dirgėlai

Ketvirtoji Neringos savivaldybės stipendija rašytojui, reziduojančiam Tarptautiniame vertėjų ir rašytojų centre, skirta poetui, dramaturgui, fotografui Dainiui Dirgėlai. Neringoje šis kūrėjas planuoja reziduoti kitų metų balandžio mėnesį.
Dainius Dirgėla
Dainius Dirgėla / Vlado Bražiūno nuotr.

Kaip supažindina D. Dirgėla, rezidencijos Nidoje metu jis planuoja tęsti fotohaiku (foto + trieilis) projektą „Neringos fototrieiliai“.

Neringos fototrieilių seriją, kurioje foto kadras ir jam užrašytas trieilis papildo vienas kitą, D. Dirgėla pradėjo kurti Tarptautiniame vertėjų ir rašytojų centre reziduodamas 2023-aisiais. Šį darbą tęsė Neringoje reziduodamas ir šių metų balandį.

„Rezidencijos pabaigoje sukurtus naujus fototrieilius mielai pristatysiu Neringos bendruomenei“, – žada kūrėjas.

Neringos savivaldybės stipendija rašytojui siekiama paskatinti kūrėjus kurti Neringoje, plėtoti pažintinius-kultūrinius mainus, stiprinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą tarp Neringos savivaldybės ir Tarptautinio vertėjų ir rašytojų centro.

Neringos savivaldybės stipendija skiriama už rezidencijos metu įvykdytą Tarptautinio vertėjų ir rašytojų centro kūrybinės veiklos programą, kurią sudaro sukurti, atlikti ar kitaip viešai pristatyti kūrybiniai darbai Neringos bendruomenei. Stipendijos dydis – 1000 Eur.

Paraiškas ketvirtajai stipendijai gauti pateikė penki kūrėjai. Potencialius pretendentus stipendijai gauti pirmiausia atrinko Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktoriaus įsakymu sudaryta ekspertų komisija. Atrinktus pretendentus vertino Neringos savivaldybės mero potvarkiu sudaryta komisija, kuri vertindama atsižvelgė į kūrybinės veiklos programos svarbą Neringos kultūros ir meno plėtrai, sąsajas su Kuršių nerijos kultūrine tapatybe bei savastimi.

Gavę stipendiją rašytojui Nidoje įsikūrusiame Tarptautiniame vertėjų ir rašytojų centre jau rezidavo poetas, vertėjas Antanas A. Jonynas, poetas prozininkas dramaturgas, vertėjas Sigitas Parulskis, poetas, dramaturtas Julius Keleras.

„Apie išskirtinę Neringos kūrybinę atmosferą tarptautiniu mastu kalbama jau daugiau nei šimtmetį. Devynioliktame amžiuje užsimezgusios Nidos dailininkų kolonijos tradicijos gyvos ir šiandien. Džiaugiamės, kad į kvietimą reziduoti Neringoje atsiliepia ir pripažinimą pelnę kūrėjai ir kylančios kultūrinės padangės žvaigždės. Tai, kad Neringa tampa kūrybinio proceso epicentru – yra neįkainuojama dovana šiam kraštui“, – apie stipendijos ir rezidencijos svarbą kalba Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas