Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 19 /14:10

Netikėtai užgeso architekto Šarūno Šlektavičiaus gyvybė

Netikėtai užgeso Vilniaus dailės akademijos Senato pirmininko, Dizaino katedros dėstytojo doc. Šarūno Šlektavičiaus (g. 1977) gyvybė. Apie tai 15min anonimiškai pranešė Š.Šlektavičiaus šeimos draugas, šią žinią patvirtino Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedra.
Šarūnas Šlektavičius
Šarūnas Šlektavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min susisiekus su buvusiu Vilniaus dailės akademijos (VDA) rektoriumi prof. Audriumi Klimu, jis sutiko pasidalinti atsiminimais apie Š.Šlektavičių:

„Jis buvo mano studentas, labai gabus. Baigė tuometinę Čiurlionio menų gimnaziją, dabar ji kitaip vadinasi. Buvo labai išskirtinių gabumų, mielas vaikinas.

Paskui jau pradėjo dėstyti Dizaino katedroje, dirbo prie dizaino projektų. Pavyzdžiui, „Uperis“ – visiškai nuostabus išradimas. Be to, tai buvo jo idėja, kiek atsimenu, kuri reikalavo nemažai pastangų. Tačiau tai buvo įgyvendinta. Sakyčiau, kad jis buvo ne griežtas pedagogas, bet reikalaujantis ir lankstus. Bandė atskleisti tuos jaunus žmones, su jais susikalbėti, jiems padėti. Manau, kad jis tikrai buvo mylimas studentų.

Šarūno netektis ir taip nedidelei Dailės akademijos bendruomenei didelis smūgis. Jis pastaruoju metu buvo išrinktas Senato pirmininku. Labai daug pastangų dėjo užsiimdamas akademiniais ir studijų reikalais. Tai labai skaudi netektis.“

Kaip praneša VDA, nuo 2004 m. dirbdamas pedagogu Š.Šlektavičius ugdė dizainerius, garsinančius Lietuvą inovatyviais sprendimais. Jo vadovaujami VDA studentai yra tapę tarptautinio konkurso „Toyota Logistic Design Competion“ finalininkais, VDA organizuojamo nacionalinio konkurso „Jaunojo dizainerio prizas“ laimėtojais, sėkmingai įsilieję į dizaino darbo rinką, sukūrę savo prekės ženklus ir inovatyvius produktus.

Š.Šlektavičius – vienas iš viešosios įstaigos „Dizaino fondas“ įkūrėjų. Tai iniciatyva, orientuota į Lietuvos dizaino istorijos tyrimus, dizaino kultūros puoselėjimą, aktualizavimą ir sklaidą.

Šarūnas Šlektavičius kartu su komanda sukūrė ekologišką upės keltą „Uperis“. Šis projektas 2017 m. laimėjo Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos organizuojamą tarptautinio konkurso „Kūrybinio verslo taurė“ nacionalinės atrankos etapą ir atstovavo Lietuvai šio konkurso, dar vadinamo kūrybinių industrijų pasaulio čempionatu, finale Kopenhagoje.

Velionis yra žinomos scenos menų kritikės Godos Dapšytės sutuoktinis. Kaip rašė zmones.lt, dar prieš metus jiedu žiedus sumainė kelte „Uperis“.

Menininkas užaugo gerai žinomų Lietuvos grafikų Gerardo Šlektavičiaus ir Birutės Stančikaitės šeimoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?