Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

Paslaptinga perspektyvios dailininkės mirtis sukrėtė Latviją: artimieji bando suprasti, kas įvyko

Dailininkė, kurios paveikslai eksponuoti užsienio galerijose. Fotografė, dizainerė, kūrybinga asmenybė, graži moteris ir mylinti penkerių metų sūnaus mama. Tokia buvo 32 metų Tatjana Maslakova-Veselova, kuri Velykų sekmadienį buvo rasta negyva Rygoje, Skolos gatvės 10 namo kieme. Tragedijos aplinkybės – mįslė, todėl artimieji prašo latvių visuomenės pasidalinti bet kokia informacija, kuri galėtų padėti tyrimui. Kodėl nutrūko daug žadančios dailininkės, kurios karjera buvo tik prasidėjusi, gyvenimas?
Tatjana Maslakova-Veselova ir jos paveikslas
Tatjana Maslakova-Veselova ir jos paveikslas / Asmeninio archyvo nuotr.

Pasivaikščiojimas, kurio metu kažkas nutiko

Kai Tatjana Velykų sekmadienį apie 16 val. atvažiavo į pusseserės Anastasijos namus pasiimti fotoaparato, kurio jai reikėjo balandžio 12 d. vyksiančiai jųdviejų fotosesijai, ji buvo pakilios nuotaikos. Pusseserės kurį laiką kalbėjosi, Tatjana šypsojosi ir juokavo. Visa Tatjanos pošventinė savaitė buvo suplanuota.

Paskui Tatjana su šeima – vyru ir sūnumi – nuvyko pas vyro tėvus. Buvo graži diena – viena pirmųjų šiltų ir saulėtų dienų po ilgos ir niūrios žiemos, todėl Tatjana pasakė, kad vakare nori pakvėpuoti grynu oru ir apie dešimtą valandą vakaro išėjo pasivaikščioti. Su savimi ji nepasiėmė jokių dokumentų ar pinigų – tik telefoną.

Kažkuriuo momentu moters telefonas buvo išjungtas – kodėl, niekas nežino.

Vyras susirūpino, nes toks elgesys nebuvo būdingas jo žmonai. Paskutinis pranešimas iš Tatjanos buvo gauta trumpoji žinutė, kurioje moteris parašė, kad ji vis dar vaikščioja.

Nesulaukęs jokių žinių iš žmonos, o šios telefonui vis dar išjungtam, Tatjanos vyras apie situaciją pranešė policijos pareigūnams. Jis baiminosi, kad žmona galėjo patekti į eismo įvykį arba gatvėje jai pasidarė negera.

Tatjana iš viso buvo dingusi 17 valandų.

Balandžio 10 d. apie 18 val. Skolos gatvės 10 namo kieme rasta moteris be gyvybės ženklų. Tai buvo Tatjana Maslakova-Veselova.

Kas atsitiko moteriai? Kodėl ji buvo rasta vietoje, su kuria neturėjo nieko bendro?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas