Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Putinas juos myli“: rašytojas S.Kingas sukritikavo respublikonų blokuojamą paramą Ukrainai

Reaguodamas į gruodžio 7 d. JAV Senate respublikonų blokuotą projektą dėl paramos Ukrainai, garsus rašytojas Stephenas Kingas socialiniame tinkle pasidalino žinute, kurioje sukritikavo tokį jų elgesį pareikšdamas: „Respublikonai blokuoja pagalbą Ukrainai. Putinas juos myli“.
Stephenas Kingas
Stephenas Kingas / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiadienį JAV Senatas užblokavo Baltųjų rūmų prašymą skirti 106 mlrd. dolerių (97,4 mlrd. eurų) nepaprastosios pagalbos paketą Ukrainai, Izraeliui ir Taivaniui. Iš šios sumos 61 mlrd. dolerių turėjo būti skirta būtent paramai Ukrainai.

Tai ne pirmas kartas kai visame pasaulyje žinomas prozininkas išreiškia paramą Ukrainai.

2022 m. vasario 24 d. Rusijai įsiveržus į Ukrainą, S.Kingas palaikė Ukrainos žmones paskelbdamas savo nuotrauką, kurioje jis vilki marškinėlius su užrašu „Aš esu su Ukraina“.

Ukrainos-Rusijos karas yra nuolatinė jo tema socialiniame tinkle. 2023 m. balandį rašytojas ragino pasaulį išlaikyti Ukrainą savo širdyse ir neremti tų, kurie nuolaidžiauja agresoriui.

Jis taip pat komentavo balandžio 28 d. Rusijos smūgį Umanės daugiaaukščiam pastatui, kur žuvo daugiau kaip 20 žmonių, tarp jų ir vaikai nuo 1,5 iki 16 metų.

„Rengdama bepiločių lėktuvų smūgius, Rusija žudo vis daugiau Ukrainos civilių gyventojų, įskaitant vaikus. Tai nėra karas. Tai terorizmas“, – tuomet rašė S.Kingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas