Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skelbiamas Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto vadovo konkursas

Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas ieško naujo vadovo (-ės) – skelbiamas konkursas instituto direktoriaus (-ės) pareigoms eiti. Teikti paraiškas dalyvauti konkurse galima iki spalio 11 d. imtinai, – praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.
Vileišių rūmai
Vileišių rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pretendentai turi turėti humanitarinių mokslų daktaro laipsnį, ne mažiau kaip 3 metų dalyvavimo patirties tarptautinio lygio mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) projektuose bei mokslinių publikacijų tarptautiniuose leidiniuose, mokėti anglų kalbą ir atitikti kitus reikalavimus.

Institutas vykdo valstybei ir visuomenei svarbius ilgalaikius lituanistinius mokslinius tyrimus, socialinę ir kultūrinę lituanistikos plėtrą, jis turi ypatingos nacionalinės svarbos statusą. Tikimasi, kad naujasis vadovas imsis lyderystės stiprinant instituto veiklą, didinat jo žinomumą tarptautinėje erdvėje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vileišių rūmai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vileišių rūmai

Instituto vadovo atlyginimas siekia per 5,1 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.

Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas yra valstybinis mokslinių tyrimų institutas, pavaldus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai. Tai – pagrindinė lietuvių literatūros ir tautosakos mokslo institucija, kurioje dirba daugiausia šias tematikas tiriančių mokslininkų, doktorantų ir kitų tyrėjų.

Institute vykdomi ilgalaikiai fundamentiniai lietuvių literatūros, tautosakos, senosios Lietuvos literatūros paveldo tyrimai, kaupiamas literatūros ir tautosakos paveldas. Institutas yra sukaupęs vieną gausiausių pasaulyje lietuvių literatūros ir folkloro archyvų.

Taip pat institutas rūpinasi lituanistikos plėtra Europos ir pasaulio mokslo erdvėje, moksliniais tyrimais prisideda prie Lietuvos visuomenės ir valstybės kultūrinio tapatumo stiprinimo.

Šiuo metu institute dirba 115 darbuotojų, 78 iš jų – tyrėjai. Instituto biudžetas pernai sudarė 4,1 mln. eurų.

Su visais konkurso reikalavimais pretendentams galima susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas