Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nusprendė panaikinti Nacionalinės bibliotekos vadovo konkurso rezultatus

Teismas pripažino negaliojančiais Kultūros ministerijos rengto Martyno Mažvydo bibliotekos vadovo konkurso rezultatus, kuriuos skundė įstaigos vadovu neperrinktas Renaldas Gudauskas.
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius Renaldas Gudauskas
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius Renaldas Gudauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienio sprendimu Kultūros ministerijos pernai rengto konkurso rezultatus pripažino negaliojančiais ir juos panaikino.

Teismo sprendimas nėra įsiteisėjęs ir per 30 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Ieškovui R.Gudauskui teismas taip pat iš valstybės priteisė 1,4 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų, bet atmetė reikalavimus priteisti jam turtinę žalą dėl neišmokėto atlyginimo ir 2 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Taip pat atmestas R.Gudausko reikalavimas pripažinti jį konkurso į bibliotekos direktorius laimėtoju ir įpareigoti ministeriją priimti buvusį vadovą į šias pareigas.

Konkurso rezultatus teismas panaikino remdamasis tuo, kad du konkurso komisijos nariai buvo šališki, nebuvo patikrinta pretendentų atitiktis specialiesiems reikalavimas, nevykdytas testas raštu, netinkamai skaičiuoti pretendentams skirti balai.

„Minėti pažeidimai yra esminiai ir lėmė, kad LNB (Lietuvos nacionalinės bibliotekos – BNS) konkurso metu nebuvo užtikrintas pretendentų nešališkas ir objektyvus vertinimas, buvo pažeisti konkurso sąžiningumo ir skaidrumo principai“, – sprendime pažymėjo teismas.

Jis proceso šalims išaiškino, kad pernai lapkritį vykdyto konkurso rezultatus pripažinus neteisėtais, konkurso pagrindu sudaryta darbo sutartis įsiteisėjus teismo sprendimui taps prieštaraujančia įstatymui ir turės būti nutraukiama.

Ministerijos pernai organizuotą konkursą vadovauti bibliotekai laimėjo Aušrinė Žilinskienė. Konkurso rezultatus apskundus R. Gudauskui, teismas buvo sustabdęs jos skyrimą, tačiau aukštesnės instancijos teismui panaikinus laikinosios apsaugos priemones A. Žilinskienė balandį pradėjo vadovauti įstaigai.

R.Gudauskas M.Mažvydo bibliotekai vadovavo nuo 2010-ųjų iki sausio vidurio. Jis teigė, kad paskutinė Kultūros ministerijos rengta direktoriaus atranka vykdyta pažeidžiant tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas