Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos dienos.
Išbandyti

„Kultūros barams“ paskelbus apie užsidarymą Simonas Kairys žada finansinę paramą kultūros leidiniams

Ministerija tiesia pagalbos ranką kultūrinei žiniasklaidai ir ragina Medijų rėmimo fondo tarybą maksimaliai greitai sutarti dėl finansavimo principų, trečiadienį savo feisbuko paskyroje pranešė kultūros ministras Simonas Kairys.
Simonas Kairys
Simonas Kairys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Ministras reagavo į kultūros bendruomenės nerimą po viešo pranešimo, kad dėl vėluojančio Medijų rėmimo fondo užsidaro leidinys „Kultūros barai“.

Pasak S.Kairio, viešojoje erdvėje dėl to – daug emocijų: „Suprantu kultūrinių leidinių nerimą ir dėl to nuoširdžiai apgailestauju. Tačiau noriu paneigti kai kurias pasirodžiusias spekuliacijas.“

„Medijų rėmimo fondas būtent ir buvo įkurtas kaip žiniasklaidos savireguliacijos įrankis, atsietas nuo politinės įtakos. Daugybę metų politikams tam neužteko nei valios, nei drąsos.

Primenu, kad Medijų rėmimo fondo įsteigimas irgi nebuvo greitas procesas, kad Seime dėl šio klausimo balsuojant kai kurie opozicijos Seimo nariai išsitraukė balsavimo korteles, taip kišdami koją sklandžiam įsteigimo procesui ir t.t.

Tačiau dabar – ne metas ieškoti kaltų, leistis į spekuliacijas ar juolab skleisti dezinformaciją“, – rašo jis.

S.Kairys tikino, kad dar šį mėnesį Kultūros ministerija taikys finansines pagalbos priemones, kurios padės kultūrinei žiniasklaidai lengviau išgyventi šį trumpą pereinamąjį laikotarpį.

„Apie pagalbos priemones konkrečiau kultūrinę žiniasklaidą ministerija informuos šiomis dienomis. O jau vasarį Fondas planuoja skelbti konkursus“, – teigė S.Kairys.

„Medijų rėmimo fondą taip pat kviečiu įvertinti situaciją ir kuo greičiau susitarti dėl ženkliai padidėjusio finansavimo proporcijų paskirstymo, kas leis patvirtinti finansavimo taisykles ir prioriteto tvarka skirti valstybės paramą kultūrinei ir regioninei žiniasklaidai.

Ačiū visiems už supratingumą ir konstruktyvius dialogus drauge įveikiant šį pereinamąjį laikotarpį – nelengvą, tačiau būtiną“, – rašė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Kaip įveikti nuostatas dėl įtraukiojo ugdymo? Sėkmingas mokyklų kelias
Mokyklos vadovė pasidalino, kas lemia įtraukties sėkmę: dalykas labai paprastas
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas