Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VDU garbės daktaro regalijos bus įteiktos profesorei I. Pilvere

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Kaune penktadienį garbės daktaro regalijos bus įteiktos buvusiai Latvijos gyvybės mokslų ir technologijų universiteto (LGMTU) rektorei Irinai Pilvere.
Kauno gėlynai
Kauno gėlynai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

VDU garbės daktaro vardas profesorei, vyriausiajai mokslo darbuotojai skiriamas už nuopelnus tarptautinio bendradarbiavimo srityje ir reikšmingą indėlį į žemės ūkio mokslų ir studijų stiprinimą kuriant tvarią Lietuvos ir pasaulio ateitį.

I. Pilvere yra pelniusi 42 apdovanojimus, iš jų – ir kelias Lietuvos žemės ūkio akademijos rektoriaus padėkas už ilgametį darbą ir svarų indėlį į žemės ūkio mokslą ir glaudų bendradarbiavimą.

Anot VDU Žemės ūkio akademijos (ŽŪA), su I. Pilvere glaudūs ryšiai palaikomi nuo 2006 metų – septynerius metus ji yra vizituojanti profesorė Bioekonomikos plėtros fakultete, dėsto studijų dalyką „Bioekonomika“, taip pat yra ŽŪA organizuojamų Baltijos šalių žemės ūkio, miškų ir veterinarijos universitetų tinklo (BOVA) kursų lektorė, nuo 2015 metų yra ŽŪA organizuojamos tarptautinės mokslinės konferencijos „Kaimo plėtra“ mokslinio komiteto narė ir plenarinių pranešimų autorė.

Kartu su Žemės ūkio akademijos mokslininkais profesorė yra įgyvendinusi mokslo ir studijų projektus, publikavusi bendrų mokslinių tyrimų rezultatus žurnaluose, referuojamuose tarptautinėse duomenų bazėse.

I. Pilvere yra aktyvi tarptautinio lygio mokslininkė, paskelbusi per 320 mokslinių publikacijų, kaip projektų vadovė ar tyrėja dalyvavo 24 tarptautiniuose ir 86 nacionaliniuose mokslinių tyrimų projektuose, tyrimų rezultatus yra pristačiusi 88 tarptautinėse mokslinėse konferencijose, yra daugiau nei 20 organizacijų narė.

Profesorė taip pat vykdo pedagoginę veiklą agrarinės ekonomikos, kaimo ir regionų plėtros, bendrosios žemės ūkio politikos srityse, vadovauja moksliniams projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas