Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniaus Katedros aikštėje vyks jubiliejinės Jūrų šventės renginiai

Minint Jūrų šventės 90-metį, sekmadienį sostinės Katedros aikštėje vyks įvairios su pajūrio regionu susijusios edukacijos, dirbtuvės, Klaipėdos atlikėjų muzikiniai pasirodymai.
Jūros šventės eisena
Jūros šventės eisena / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip skelbia uostamiesčio savivaldybė, pradėti Jūros šventę Vilniuje nuspręsta atsigręžiant į jos istoriją, kai renginys švęstas daugelyje Lietuvos miestų.

Jūros šventė prasidės mišiomis už jūrinę bendruomenę Vilniaus katedroje, po to vyks oficialus renginio atidarymas, kuriame dalyvaus Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, Vilniaus vicemeras Andrius Grigonis, pasirodys Klaipėdos džiazo orkestras ir solistas Rokas Spalinskas.

Vėliau Katedros aikštėje vyks aitvarų, jūrinių mazgų, vėtrungių dirbtuvės, „Žiemio“ buriavimo mokykla kvies vaikus ir tėvelius susipažinti su buriavimo pagrindais, saugumo taisyklėmis, buriavimo technikomis.

Popiet vyks diskusija su istoriku Alfredu Bumblausku apie hipotetinę Klaipėdos kaip Lietuvos sostinės viziją, įvairiuose renginiuose taip pat dalyvaus Lietuvos jūrininkų sąjungos, asociacijos „Jūros veteranai“ nariai, Liudviko Stulpino progimnazijos mokiniai, Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos atstovai.

Šventėje koncertuos Klaipėdos džiazo orkestras, atlikėja „Ingaja“, violončelininkų grupė „Voiceless“.

Pasak savivaldybės, šventės išvakarėse Katedros aikštėje atsiras pušys, jūriniai motyvai, pirmąją Jūros šventę priminsianti plokščiadugnė venterinė valtis, 2015 metais pastatyta Kintuose.

Savivaldybės duomenimis, 1934-aisiais įvykusi pirmoji Jūros šventė į Klaipėdą sutraukė daugiau nei 60 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos. Šventės organizatoriai tikėjosi taip skatinti tautiečius pažinti uostamiestį ir priimti jį kaip neatskiriamą šalies dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius