Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniuje vėl vyks „Kultūros naktis“

Penktadienio vakarą Vilniuje rengiama tradicinė „Kultūros naktis“.
„Kultūros naktis 2023“
„Kultūros naktis 2023“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Festivalio programoje – per 100 koncertų, parodų, performansų, spektaklių, instaliacijų, ekskursijų ir kitokių renginių.

Organizatoriai tikisi miesto gatvėse išvysti 200 tūkst. lankytojų.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatras ir „Operomanija“ pakvies į šiuolaikinę operą „Absorptio“, Bernardinų sodas virs „Šeimų erdve – Magišku mišku“, Katedros aikštėje žiūrovų lauks šokio spektaklis „Keturi Viktorai“, įkvėptas olimpinių žaidynių dvasios, šeši koncertai numatyti Valdovų rūmų muziejuje.

Vyriausybės rūmuose vyks Ministrų kabineto posėdžio inscenizacija ir ekskursijos, 

Vingrių skvere įsikurs „LATGA Autorių namai“ – kelių aukštų namą primenanti scena, kurioje bus galima pamatyti daugybę muzikos, teatro ir šokio pasirodymų, veiks du kino teatrai, fotostudija, vyks performansai ir įvairios meno dirbtuvės. 

Lietuvos muzikos ir teatro akademija Lukiškių aikštėje pristatys trijų dalių programą „Juodais baltais“. Ji prasidės pokalbių vakaru „Susikalbėjimai Didžiojoje. Mokytojai ir mokiniai“, kuriame dalyvaus žymūs Lietuvos pianistai ir jų mokiniai, vėliau numatytas fortepijoninės muzikos akademijos pianistų koncertas,  o vidurnaktį pasirodys maestro Petras Geniušas su specialiu koncertu „Ką norėčiau papasakoti M. K. Čiurlioniui“.

Festivalio programoje ir trys skirtingų žanrų užsienio projektai.

„Perkusijos ir gatvės teatro trupė iš Katalonijos „Sound de Seca“ pakvies į muzikines eitynes su pozityvumo užtaisu. „Stopgap“ šokio kompanijos iš Didžiosios Britanijos spektaklyje judesį stebėsime kaip įrankį, kuriuo siekiama keisti visuomenės suvokimą apie skirtumus ir privilegijas. O iš tolimos Kanados atvykęs daugelio šiuolaikinio meno festivalių prizininkas Martinas Messieris pristatys darbus, kuriuose jis manipuliuoja elektros impulsais, garsu ir šviesa“, – sakė užsienio programos vadovė Ada Paukštytė.

Šiemetinė „Kultūros nakties“ išskirtinis tuo, kad kartu su Vilniumi bus kviečiami nemiegoti ir kiti Lietuvos miestai. Marijampolė, Lazdijai ir Smalininkai Jurbarko rajone kvies gyventojus į savo miestų erdves stebėti tiesiogiai iš Lukiškių aikštės Vilniuje transliuojamą fortepijoninės muzikos maratoną „Juodais baltais“ ir M. K. Čiurlioniui dedikuotą P. Geniušo improvizaciją.

„Kultūros naktį“ praturtins ir mieste vykstančios „Dizaino savaitės ‘24“ renginiai.

„Kultūros naktis“ Vilniuje vyks 18-ąjį kartą. Visi renginiai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius