Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vos 5-erių sulaukusi menininkė už savo paveikslus uždirbo jau daugiau kaip 400 tūkst. litų

Aelitai Andre šiuo metu yra vos penkeri, tačiau Melburne (Australija) gyvenanti mažametė jau dabar yra tituluojama profesionalia dailininke, kadangi iš savo pieštų paveikslų ji uždirbo jau daugiau kaip 400 tūkst. litų, – praneša „The Dailymail“.
Penkerių metų menininkė Aelita Andre
Penkerių metų menininkė Aelita Andre / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mažametės darbai buvo eksponuojami jau dviejose populiariose meno galerijose, kitą mėnesį jos paveikslai bus išvežti į dar vieną galeriją Niujorke.

Pigiausi Aelitos darbai yra parduodami po 3 tūkst. svarų (maždaug po 12 tūkst. litų), iš viso mažametė jau uždirbo 100 tūkst. svarų sterlingų – o tai didesnė suma nei daugelis menininkų uždirba per visą savo gyvenimą.

Aelitos tėvai, Rusijoje gimusi jos mama Nika Kalašnikova su savo australu vyru Michaeliu Andre, visus jos uždirbtus pinigus deda į specialų mergaitei skirtą fondą. Aelitos mama atskleidė, kad ji gan anksti pastebėjo, jog jos dukters piešiniai nepaprastai skiriasi nuo jos bendraamžių.

„Man darė įspūdį jos paveikslų kompozicija, spalvų parinkimas ir didelė Aelitos koncentracija. Ji tapyti pradėjo jau nuo pat vaikystės, Aelita visuomet nepaprastai susikoncentruodavo ir piešdavo maždaug 1–2 valandas, tuomet pailsėdavo, ir vėl grįždavo prie savo darbo“, – apie atrastą dukters talentą pasakojo Nika.

Reuters/Scanpix nuotr./Aelitos Andre paveikslas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aelitos Andre paveikslas

Pirmoji mažametės darbų paroda buvo praėjusiais metais. Daugelis kritikų tuomet tikino, kad mergaitės darbams didžiulį poveikį daro jos tėvai. Siekdamas paneigti šią kritiką, Aelitos tėvas nufilmavo savo piešiančią dukrą ir vaizdo įrašą patalpino svetainėje „Youtube“.

Mažosios australės darbai jau dabar yra lyginami su tokiais moderniojo meno atstovais, kaip Jacksonas Pollockas ir Pablo Picasso.

Aelita pirmą kartą tapyti pradėjo sulaukusi vos 11 mėnesių, tuomet ji dar net nemokėjo vaikščioti. Pamatę nepaprastą savo dukters talentą, Aelitos tėvai nunešė mažametės darbus į vietinę galeriją ir pasiūlė surengti jos darbų parodą, iš pradžių net nesakydami, kad šių darbų autorei vos dveji metai.

Daugelis jos dabartinių paveikslų yra parduodami už 5–10 tūkst. dolerių, o brangiausias mergaitės paveikslas Honkonge buvo nupirktas net už 24 tūkst. dolerių.

15min.lt siūlo pasižiūrėti, kaip Aelita tapo savo kūrinius:

VIDEO: Aelita Andre - Prodigy of Color Exhibition in New York City

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas