Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos jubiliejaus įvaizdžio kūrėjams – pasaulinis apdovanojimas

Ilgamečio Jūros šventės dailininko Anatolijaus Klemencovo sukurtas įvaizdis Klaipėdos 760 metų jubiliejui pelnė jo komandai sidabrą pasauliniame dizaino konkurse.
Klemencovų – Romano, Iljos ir Anatolijaus – sukurtas Klaipėdos jubiliejinis įvaizdis pelnė kūrėjams sidabrą.
Klemencovų – Romano, Anatolijaus ir Iljos – sukurtas Klaipėdos jubiliejinis įvaizdis pelnė kūrėjams sidabrą. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Lyg stipraus vėjo išvartytos raidės įprasmino uostamiesčio įvaizdį – Klaipėdiečiai įpratę prie nuolat pučiančio pajūrio vėjo. Dailininkas A.Klemencovas su sūnumis Ilja ir Romanu lyg vėjo išdarkytą užrašą „Klaipėda“ nuspalvino geltonai ir įkėlė į raudoną foną. 

„Nesutiksiu, kad raudona spalva simbolizuoja sovietinius laikus. Tai netiesa. Raudona spalva – pulsuojanti, gyvybinga, šventiška. Jubiliejiniais metais norėjosi visą miestą nuspalvinti raudonai“, - atviravo A.Klemencovas. Juolab, anot jo, kad tiek raudona, tiek geltona yra Klaipėdos miesto vėliavos spalvos. 

Menininko grupė sukūrė plakatus, vėliavėles, vėjo gaudykles, stendus, marškinėlius ir rankines su šventine Klaipėdos atributika. 

Milane dizaino studijas baigęs A.Klemencovo sūnus Romanas nusprendė pateikti paraišką pasauliniam dizaino konkursui „A' Design Aword and Competition“. 

Netrukus paaiškėjo, kad šis grafikos dizaino kūrinys nurungė tūkstančius kūrėjų iš viso pasaulio ir pelnė kūrėjams sidabro apdovanojimą. Jis balandį bus įteiktas Milane. 

„Tačiau Klaipėda ir toliau bus garsinama – vėliau darbai bus pristatomi Išskirtinio dizaino muziejuje Milane, tad žinia apie miestą sklis toliau“, - teigė R.Klemencovas. 

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, Klaipėdos Jūros šventės visada išsiskyrė puikia puošyba. „Klaipėdiečiai jau išlepinti prie gero dizaino. Kai vienus metus perleidome miesto puošybą kitai įmonei – sulaukėme nemažai priekaištų“, - pripažino N.Laužikienė. 

Šiame pasauliniame dizaino konkurse lietuviai pelnė ir daugiau apdovanojimų. Pakuotės kategorijoje auksą pelnė Edvardas Kavarskas už „Biržų duonos“ Grossini produktų liniją. Konceptualaus dizaino kategorijoje už vizualinė identitetą modernaus meno muziejui bronzą pelnė Jonė Aleksiūnaitė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas