Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kaunas 2022“ maršrutas šeimai su vaikais: ieškoti Žvėries pėdsakų

Europos kultūros sostinės metus švenčiantis Kaunas į kultūros atradimų kelionę kviečia vaikus. Kur Kaune ieškoti Mitinio Kauno Žvėries pėdsakų, kokie renginiai ir veiklos siūlomi visai šeimai?
Spektaklis „Kauno žvėris“
Spektaklis „Kauno žvėris“ / Organizatorių nuotr.

„Kaunas 2022“ Mitinio Žvėries komanda tiek vaikus, tiek jų tėvelius kviečia susipažinti su Požeminio ir Saulėtojo Kauno istorijomis skaitant pasakas.

„Kauno Žvėries pasakų knyga“ skirta tiek suaugusiems, tiek vaikams – kiekvienas joje atars savus simbolius ir istorijas pažins savaip. Pasakas kūrė Rytis Zemkauskas, o iliustravo dailininkas Darius Petreikis.

„Per pasakas mes pristatome Europos kultūros sostinės programą, mūsų pagrindines idėjas, tikslus ir vertybes. Bet dar svarbiau yra tai, kad ši knyga skirta padaryti Kauną stebuklingu. Aš tikiu, labai noriu, kad tai pavyktų“, – netrukus po knygos išleidimo yra sakęs R. Zemkauskas.

„Kauno Žvėries pasakų knygą“ galima įsigyti „Kaunas 2022“ infocentruose Laisvės al. 36, Kauno „Akropolyje“ ir „Kaunas IN“ infocentruose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno Žvėries pasakų knyga
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno Žvėries pasakų knyga

Keliaujant po Kauną verta užsukti į Žvėries miegamąjį, kuris yra po Kauno pilimi. Jeigu dar nežinojote ir negirdėjote, tai čia galima išgirsti jį knarkiant! Tereikia ateiti prie vakarinio pilies bokšto ir paieškoti ten esančių ženklų su „Kaunas 2022“ simbolika ir užrašu, kad čia miega Kauno Žvėris. Prieikite prie angos ir išgirsite jį knarkiant. Jei nesigirdi, vadinasi, bus kažkur nulindęs ir ateikite vėliau. Tik netriukšmaukite.

Mykolo Cibo nuotr./Renginys „Po Kauno pilimi miega žvėris“
Mykolo Cibo nuotr./Renginys „Po Kauno pilimi miega žvėris“

LAIMĖS pasaka. Kovo 20-ąją, švenčiant Laimės dieną – naujos pasakos „Kaip šiltą vasaros naktį Žvėris kalbasi su virėju Vasiliausku apie laimę“ (autorius R.Zemkauskas).

Ši pasaka – tai nuostabi istorija apie Kauno Žvėries ir virėjo Vasiliausko draugystę. Turiningi ir prasmingi pokalbiai pro mažą virtuvės langelį, atskleis ne tik patiems mažiausiems, bet primins ir suaugusiems, iš kur atsiranda ir iš ko susideda laimė.

Kauno Žvėries dantis. Kauno senamiestyje keramikas Remigijus Sederevičius rado Kauno Žvėries dantį. Jis bus eksponuojamas stende Kauno pilies prieigose, A.Jakšto ir Jonavos g. sankryžoje visus 2022 metus. Sakoma, kad šis dantis neša laimę visiems, kurie jį mato ir parodo kitiems. Eksponato pristatymas vyks Laimės dienos metu.

Kauno Žvėries skulptūra. Kauno Žvėris pasirodys antrojoje trilogijos dalyje „Santaka“. Skulptūrą prie Žalgirio arenos bus galima pamatyti gegužės 20–22 dienomis, kai Žvėris išnirs iš vandenų.

Kauno Žvėries aitvarų šventė. Vasarą planuojami keli užsiėmimai, skirti šeimoms. Bus dovanojami Kauno Žvėries aitvarai, vyks jų laidymo pamokos.

Kauno Lėlių teatro spektaklis „Kauno Žvėris“. Repertuarinis spektaklis vaikams. Autorius ir režisierius Andrius Žiurauskas pjesę parašė ir spektaklį pastatė specialiai Europos kultūros sostinei. Spektaklis yra patyriminis, o tai reiškia, kad ne šiaip ateisite jo pasižiūrėti, tačiau būsite įtraukti į veiksmą! Spektaklio personažai – Rotušė ir Fontanas – kvies susipažinti su senamiesčio požemiuose šimtus metų snaudžiančiu Mitiniu Kauno Žvėrimi.

Organizatorių nuotr. /Spektaklis „Kauno žvėris“
Organizatorių nuotr. /Spektaklis „Kauno žvėris“

Kauno Lėlių teatro spektaklis jaunimui „ash – zhvėris“. Repertuarinis spektaklis, premjera – kovo mėn. Spektaklio kūrėjai – režisierius ir scenografas Rokas Lažaunykas, rašytoja Sandra Bernotaitė. Tai pasakojimas apie vidinį Žvėrį, glūdintį mumyse. Kaip jį atpažinti? Kaip prisijaukinti? Kaip padaryti, kad jo energija ne naikintų mus, o kaip tik – skatintų kūrybai?

Rugpjūčio mėnesį – gatvės šokio spektaklis „Miesto Žvėris“. Režisierius Vykintas Šukys šiame spektaklyje pasakoja apie žmogaus grįžimą prie gamtos. Miesto žmonės dažnai renkasi dirbtinį komfortą ir vis rečiau skiria laiko pasivaikščiojimams, laukui. Todėl šokėjai, pasivertę žvėrimis, pakvies visus atitrūkti nuo miesto, pajusti savo kūnais permainą, sugrįžimą ten, iš kur kažkada esame atėję.

Kauno Žvėries guolis Kauno tvirtovėje I forte. Klaipėdiečio šviesos menininko Lino Kutavičiaus instaliacija „Žvėries guolis“ sukurta iš raudonų, naktį šviečiančių, skydelių-žvynų. Menininkas sudėliojo ženklus, vedančius į forto požemius – Žvėries karalystę. Veiks visus metus.

Organizatorių nuotr. /Kauno Žvėries guolis Kauno tvirtovėje I forte
Organizatorių nuotr. /Kauno Žvėries guolis Kauno tvirtovėje I forte

Žvėries instaliacija „Pa(si)matymas“. Tai – jungtinis „Kaunas 2022“ ir Kauno tvirtovės parko projektas, kurį įgyvendino architektas Mantas Maziliauskas. Archiskulptūrinę erdvės kompoziciją kūrėjas įvardina kaip nuostabą, iš kurios pirminio impulso jau mezgasi nauji kūrybiniai audiniai. Instaliaciją galima pamatyti istoriniame Kauno tvirtovės žiedo grunte, I forte.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr. /Žvėries instaliacija „Pa(si)matymas“
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr. /Žvėries instaliacija „Pa(si)matymas“

Foto instaliacijos projektas Požeminis Kaunas“. Chiraq Jindal (Naujoji Zelandija) yra sukūręs unikalų metodą, kuris leidžia vienu metu pamatyti atviras ir uždaras erdves. Jo metodas geriausiai iliustruoja „Kauno Žvėries pasakų“ knygoje pristatomą Saulėtojo ir Požeminio Kauno koncepciją. Požeminis Kaunas reiškia, kad po mumis yra kitas, veidrodinis, paslaptingas miestas, žadinantis mūsų smalsumą ir vaizduotę. Sudėtingos negatyvo, skenavimo ir šviesdėžių technologijos pagalba menininkas suteikia galimybę „pamatyti“ Požeminį Kauną ir siūlo nepamirštamą nuotykį. Atidarymas – lapkričio mėnesį, Kauno senamiestyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas