Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaune – išskirtinio dizaino krepšinio aikštelė

„Moterys gražios, bičai – bebaimiai. Nauja aikštelė, ir švenčia Šilainiai“, – antradienio vakarą Kuršių gatvėje Kaune repavo grupė „Freestarz“. Šilainių mikrorajone bendruomenei pristatyta atnaujinta krepšinio aikštelė, kurioje – Kauno „Žalgirio“ ir „Kaunas 2022“ simboliai.
Krepšinio aikštelė Kaune, Šilainių mikrorajone
Krepšinio aikštelė Kaune, Šilainių mikrorajone / Gražvydo Jovaišos nuotr.

Aikštelę atnaujino bendrovė „Mano būstas“, o idėjos autoriai – „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“. Vizualinius sprendimus rasti padėjo „Kaunas 2022“ logotipo kūrėjai menininkai Julius Seniūnas ir Rokas Sutkaitis.

„Sportas ir kultūra – tuo šiandien gyvena Kaunas ir kauniečiai. O mes džiaugiamės galėdami padovanoti daugiabučių bendruomenėms naujas ir šiuolaikiškas krepšinio aikšteles, kuriose, tikiu, niekada netruks sveiko sportinio azarto“, – sakė bendrovės „Mano būstas“ direktorius Mindaugas Genys.

Idėja vieną iš mieste esančių aikštelių atnaujinti kitaip, nei iki šiol buvo įprasta, atsirado dėl kelių priežasčių. Pirmoji – Kaunas siekia gauti dizaino miesto titulą ir tapo pirmuoju Rytų ir Vidurio Europos miestu, jau gavusiu UNESCO dizaino miesto statusą.

„Be to, Europos kultūros sostinės projekte yra dizaino programa, kurios tikslas – mieste kurti šiuolaikišką dizainą, erdves, prisidėti ir įvairiais mažosios architektūros objektais tam, kad ne tik centras, bet ir kitos miesto erdvės taptų šiuolaikiškos ir patrauklios.

Kitose šalyse yra ne viena kokybiška ir vizualiai patraukli krepšinio aikštelė – norėjome, kad tokia atsirastų ir Kaune“, – sakė „Kaunas 2022“ rėmimų programos vadovė Irutė Tumaitė.

Pasak pašnekovės, Kaunas tituluojamas krepšinio miestu, kuriame auga ne tik būsimieji šios sporto šakos fanai, tačiau ir žaidėjai: „Mes su Kauno „Žalgiriu“ esame partneriai. Bendrai nutarėme, kad naujoje aikštelėje galėtų derėti ir krepšinio klubo, ir Europos kultūros sostinės motyvai. „Žalgiriui“ taip pat yra svarbu būti ne tik miesto centre, ne tik arenoje, bet ir šalia žmonių mikrorajonuose, taip auginat naują sirgalių kartą.“

Pasak I.Tumaitės, į krepšinio aikštelės atnaujinimą aktyviai įsitraukė „Kaunas 2022“ logotipo kūrėjai, kurie geriausiai išmano jo panaudojimo galimybes.

Gražvydo Jovaišos nuotr. /Krepšinio aikštelė Kaune, Šilainių mikrorajone
Gražvydo Jovaišos nuotr. /Krepšinio aikštelė Kaune, Šilainių mikrorajone

Antradienio vakarą naujoje aikštelėje kartu su KTU studentais surengti keli krepšinio konkursai, atmosferą šildė DJ Mamania, o improvizuotą sveikinimą pristatė reperiai „Freestarz“. Improvizacijų netrūko ir viso vakaro metu. Reperiai prašė šilainiškių atnešti įvairius asmeninius daiktus, kuriuos apdainavo – žmonės, įsitraukę į improvizacijų žaidimą, muzikantams nešė nuo stiklainių su kompotais iki naminių gyvūnų.

„Visada, kalbėdami apie Kauną kaip Europos kultūros sostinę, akcentuojame, kad sportas taip pat yra neatsiejama kultūros dalis, svarbus jos elementas – taip formuojasi tiek sirgalių, krepšininkų, bendruomenės kultūra“, – kalbėjo I.Tumaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai