Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaune prasidėjo „ConTempo“ festivalis: riba tarp aktorių ir žiūrovų – tarsi plonytė linija

„Toks yra „ConTempo“ festivalis – eismą stabdantis, visus paliečiantis, mano atveju – pakylėjantis“, – savo emocijomis feisbuke pasidalino „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos vadovė Ana Kočegarova po to, kai spektaklio „Atvykėliai“ aktorius Adrian Schvarzstein ją pakėlė ir nusinešė. Gatvės spektaklis, kuriuo ir prasidėjo festivalis, kiekvieną kartą būna vis kitoks – prisitaiko prie naujų erdvių, sutinkamų žmonių ir objektų. Tai gali būti degalinė, suoliukas, kelio ženklas ar gatvė.
Spektaklis „Atvykėliai“ Zapyškyje. Festivalis „ConTempo“
Spektaklis „Atvykėliai“ Zapyškyje. Festivalis „ConTempo“ / Martyno Plepio nuotr.

Antradienį spektaklis „Atvykėliai“ buvo rodytas Zapyškyje, trečiadienį – Girionyse ir Šančiuose, tuo tarpu ketvirtadienį jį galės pamatyti Vilkijos ir Kulautuvos gyventojai, o penktadienį bei šeštadienį – Kačerginės, Linksmakalnio, Neveronių ir Sitkūnų gyventojai.

Pasirodymo centre – du atvykėliai iš praeities, dabartį matantys visai kitomis akimis. Keliaudama po miestą, žaviai naivi ir labai paslaugi porelė imasi tvarkyti aplinką, žmones ir viską, kas užkliūna už jų akių.

Atvykėliai kasdienį gyvenimą interpretuoja naudodami tik sau suprantamą logiką, tad suplyšę džinsai, rūkymas viešoje vietoje ar vienišas žmogus ant suoliuko gali tapti pasirodymą nulemiančiais akcentais. Nustebinti juokingo, provokuojančio elgesio, praeiviai tampa absurdiškų ir siurrealių situacijų dalimi.

Teatras, kaip ir visas „ConTempo“, prisitaiko prie gyvenimo, įsipatogina jame, atrasdamas naujas erdves ir formas.

Festivalis „ConTempo“ Kauno mieste ir rajone vyks iki sekmadienio.

Apie spektaklio „Atvykėliai“ aktorius

Adrian Schvarzstein – argentiniečių kilmės ispanų aktorius, komikas, klounas, cirko ir teatro režisierius, gatvės teatro spektaklių kūrėjas ir… nepaprastos energetikos menininkas. Nuo 1989 metų dirba su įvairiais Europos cirkais, gatvės teatro trupėmis, bendradarbiauja su operos, teatro, televizijos projektais. 2008 m. Miramiro apdovanojimas už „Kamchatka“ projekto režisūrą ir Brėmeno gatvės teatro festivalio „Ernst“ prizas 2010 m. Zirkolika apdovanojimas kaip geriausiam cirko režisieriui. Jo gatvės teatro pasirodymai GREEN MAN , THE BED ir DANS dvidešimt metų sulaukia pasisekimo tarptautiniuose festivaliuose pasaulyje …tikriausiai dėl to, kad pagrindinis personažas čia – publika.

Jūratė Širvytė-Rukštelė – šokėja, choreografė, režisierė, besispecializuojanti istorinio šokio ir teatro žanre. Kuria choreografiją barokinėms operoms (Latvijos nacionalinė opera, festivalis „Banchetto musicale“, Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės valdovų rūmai etc.). Su Adrian Schvarzstein pradėjo dirbti 2014 metais kaip režisieriaus asistentė, statant A. Banchieri madrigalinę komediją „La Barca“ Valdovų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas