Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukiančioje baržoje Kaune – sporto treniruotė

Penktadienio vakarą žvejai ir pramoginių laivų keleiviai tapo neįprasto reginio liudininkais – plaukiančioje baržoje surengta sporto treniruotė. Apie keturios dešimtys ryškiaspalvėmis liemenėmis vilkinčių žmonių baržoje bėgiojo, darė atsispaudimus, kilnojo kojas ir šoko.
Kauno sporto bendruomenės „Šešios trim“ treniruotė baržoje
Kauno sporto bendruomenės „Šešios trim“ treniruotė baržoje

„Kapitono žodis yra įsakymas. Turėsite klausyti manęs“, - pristatydamas laukiantį pasiplaukiojimą ir taisykles baržoje kalbėjo laivo kapitonas.

Išskirtinę treniruotę čia surengė žinoma Kauno sporto bendruomenė „Šešios trim“, o ją vedė treneris Mindaugas Šatkus. Dalyvauti sporto avantiūroje mielai sutiko ir VĮ „Vidaus vandens kelių direkcija“. Įprastai valandą trunkantį sporto treniruotė šį kartą buvo gerokai ilgesnė ir tęsėsi apie pustrečios valandos.

Treniruotę visą kelią su šypsenomis stebėjo ir plokščiadugnio laivo, kuris skirtas gabenti kroviniams, įgula, o sportuojantieji galėjo matyti ir nuolat besikeičiančius pakrantės vaizdus.

Startas buvo Vidaus vandens kelių direkcijos Žiemos uoste, o laivo įgula sportuojančius nuplukdė iki Kauno centro ir atgal.

„Šešios trim“ treniruotes netradicinėse vietose organizuoja ne pirmąjį kartą – kauniečiai sportavo Kauno oro uoste, geležinkelio stotyje, ant Jėzuitų gimnazijos stogo, Nacionaliniame Kauno dramos teatre, Kauno karo muziejaus sodelyje, bėgo per Lietuvą nuo Nidos iki Vilniaus, o vienas iš tokių treniruočių tikslų – į aktyvias veiklas įtraukti bendruomenę.

VIDEO: Kauno sporto bendruomenės „Šešios trim“ treniruotė baržoje

Nuo vieno žmogaus idėjos prasidėjusi „Šešios trim“ šiandien vienija ne vieną šimtą į treniruotes besirenkančių žmonių ir yra ne tik viena gausiausių, tačiau ir viena draugiškiausių Kauno sporto bendruomenių.

Pasak M.Šatkaus, per mėnesį treniruotėse apsilanko apie 500 skirtingų žmonių. Priklausomai nuo oro sąlygų, sporto užsiėmimai vyksta Kalniečių parke arba „Šešios trim“ sporto namuose Savanorių prospekte,

Ateityje „Šešios trim“ taip pat ketina ieškoti netradicinių erdvių aktyvioms veikloms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas