Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dviračiai, vasara ir sijonai: Kaune vyko festivalis „SkirtBike“

Sekmadienį Kauno Dainavos mikrorajone vyko tradicija tampantis festivalis „SkirtBike Kaunas“. Jo akcentas – dviračių paradas, o dauguma jo dalyvių – sijonus dėvinčios moterys.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Festivalis „SkirtBike“ gimė Bukarešte 2010 metais, o nuo to laiko renginio formatas išaugo ir dabar yra organizuojamas ne tik visoje Rumunijoje, bet ir kituose pasaulio miestuose.

Festivalis „SkirtBike Kaunas“ pirmą kartą vyko 2018 metais, kai „Fluxus Labas!“ veiklų fasilitatorė Edita Štreimikienė pradėjo organizuoti įvairias bendruomenines veiklas Dainavos mikrorajone. Nuo tada kasmet sijonuotos festivalio dalyvės ir dalyviai rieda vis skirtingo mikrorajono takais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edita Štreimikienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edita Štreimikienė

Renginys yra skirtas visiems, kurie myli dviračius, mėgsta gėles ir grožį. Pasak renginio organizatorių – tai įdomus, spalvingas, draugiškas moterų pasivažinėjimas dviračiu, kuomet pagrindinė apranga yra sijonas ar suknelė.

„Labai daug metų stebėjau tą renginį. Man labai patiko pats konceptas – spalvotas moteriškumas, dviračiai, laisvė, susibūrimas. Norėjosi perduoti socialinę žinutę moterims apie bendrystę“, – apie tai, kodėl festivalis atsirado Kaune, sako jo sumanytoja E.Štreimikienė.

Sekmadienį Draugystės parke dviračių takais parado dalyviai nuvažiavo penkis kilometrus, taip pat pakvietė jungtis vyrus ir vaikus.

Festivalio organizatoriai akcentuoja ne tik moterų bendrystę, tačiau ir ekologijos temą ir kviečia rinktis aplinkai draugišką keliavimo būdą. Šia tema festivalio metu trys menininkės pristatė ir savo kurtą performansą „Tai tik reklama“ ir juo atkreipė dėmesį į žmogaus gyvenimo vartotojiškumą ir ar mums pavyksta pasakyti ne, atsisakyti reklamų ir bereikalingų daiktų.

Prie dviračių festivalio taip pat prisijungė įvairios organizacijos ir bendruomenės, o pagrindinis renginio partneris ir rėmėjas – „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“.

Renginio metu vyko įvairios pamokėlės, rankdarbiai, pasiūlytos kitos pramogos ir veiklos.

E.Štreimikienė sako, jog džiaugiasi tuo, kad šiemet prisijungė „Pagalbos moterims linijos“ savanorės. Mat ne kiekviena moteris, kai jai reikia pagalbos, drįsta paskambinti šiuo telefonu, o dabar savanorės sutiko atvykti ir susipažinti – jos tapo labiau matomos, pasiekiamos, o ne tik balsas kalbantis telefonu.

Prie festivalio taip pat prisijungė Kauno miesto Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, makiažo meistrės, šeimų centras „Būkime kartu“, iniciatyva „Dainavos kiemas“, vyko bučinių fotosesija, mainų kampelis, užsiėmimai suaugusiems ir vaikams bei koncertas.

Daugiau informacijos apie bendruomenines veiklas Kauno mieste ir rajone ieškokite www.fluxuslabas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai