Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 13

Filmo „Pelėdų kalnas“ kūrėjai – apie užkulisius, jaunus aktorius ir netikėtas jų patirtis

Antradienį 15min studijoje viešėjo vasario 16-ąją kino ekranuose pasirodysiančio filmo „Pelėdų kalnas“ režisierius Audrius Juzėnas ir prodiuserė Justina Ragauskaitė.
Audrius Juzėnas ir Justina Ragauskaitė
Audrius Juzėnas ir Justina Ragauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga didžiuosius ekranus pasieksiantis „Pelėdų kalnas“ – tai istorinė vaidybinė drama apie 1947–1953 m. Lietuvoje susiklosčiusius politinius ir istorinius įvykius. Kino juostoje perteikiamas nuožmus karas tarp nepasidavusių okupacijai krašto gyventojų ir sovietinio režimo, kuriam besipriešinantieji – terorizuojami, žudomi ir tremiami į Sibirą.

VIDEO: Filmo „Pelėdų kalnas“ kūrėjai – apie užkulisius, jaunus aktorius ir netikėtas jų patirtis

„Pelėdų kalno“ pasakojimas koncentruojasi aplink Kauno inteligentų vaikus, jaunuolius gimnazistus, kurie mokslus pradėjo nepriklausomos Lietuvos mokyklose, pergyveno karo chaosą, o jam pasibaigus turėjo spręsti dilemą kuo ir kaip būti: emigruoti, trauktis į mišką ar prisitaikyti. Taigi vieni pasiaukojo partizaniniam žygiui į Vakarus tam, kad nuneštų žinią laisvam pasauliui ir JAV kongresui apie Baltijos kraštų nepriklausomybės siekį ir Kremliaus nusikaltimus, kadangi į Lietuvą „Laisvoji Europa“, „BBC“, „Amerikos Balsas“ tik retsykiais prasimušdavo pro „Geležinę uždangą“ ir sovietinius radijo stočių slopintuvus. Kiti – maištavo tyliai, ne ginklu, su geresnio rytojaus viltimi siekdami savo žmogiškosios laimės, mylimojo ar mylimosios, oraus gyvenimo, o treti – savo sudaužytų likimų fone pasidavė. Filme visapusiškai atsiskleidžia pokario kartos veidas ir tiek kovos, tiek baimės atmosfera. Baimės, taip ir nenumalšinusios nenumaldomo laisvės šauksmo.

Pokalbis apie įkvėpimą kurti patriotinį filmą, apie jo užkulisius ir žiūrovų lūkesčius – pokalbis 15min studijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas