Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 28

15min tiesioginėje transliacijoje – atviras pokalbis su kino kūrėju Karoliu Kaupiniu

Antradienį vakare 15min portale vyks tiesioginė pokalbių ciklo „Open Talks“ renginio transliacija. Jos dėmesio centre – kino kūrėjas Karolis Kaupinis.

„Open Talks“ – tai atvirų pokalbių ciklas, kurį nuo praėjusių metų spalio vykdo lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“. Renginių metu moderatoriai veda pokalbius su naujosios kartos lietuvių kino kūrėjais apie jų profesinio kelio ypatumus, kylančius iššūkius ir kūrybinius sprendimus, sėkmes ir nesėkmes, autoritetus ir įkvėpimo šaltinius, kūrybinės ateities prognozes ir vyraujančias audiovizualinių menų tendencijas.

Jau šįvakar bus galima išgirsti, kaip žurnalistas Karolis Kaupinis pasirinko kino kūrėjo kelią. Karolis baigęs lyginamosios politikos magistrantūros studijas Vilniaus universitete, dirbo tarptautinių naujienų žurnalistu nacionalinėje televizijoje, vedė ir kūrė laidą „Pasaulio Panorama“. Pirmasis Karolio Kaupinio trumpametražis filmas „Triukšmadarys“ buvo atrinktas į Lokarno tarptautinio kino festivalio konkursinę programą bei laimėjo „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą kaip geriausias 2015 metų trumpametražis filmas. Režisieriaus debiutinis ilgametražis vaidybinis filmas „Nova Lituania“ 2019 m. laimėjo Atėnų ir Rygos kino festivalius, o šiemet skaitmeniniame pavidale vykusiame „Kino Pavasaryje“ buvo apdovanotas „Cineuropa“ prizu.

K.Kaupinio režisuoto filmo „Budėjimas“ kadras
K.Kaupinio režisuoto filmo „Budėjimas“ kadras

Tiesioginėje „Open Talks“ transliacijoje Karolį kalbins nepriklausoma kino žurnalistė, dailėtyrininkė Ieva Šukytė, dirbanti prie įvairių kino projektų komunikacijos srityje. Transliacijos pradžia – 18 val.

Iki šiandienos vidurnakčio Karolio Kaupinio kūrybos gerbėjai turi galimybę nemokamai išvysti du jo trumpametražius filmus – „Triukšmadarys“ (2015 m.) ir „Budėjimas“ (2017 m.), o daugiau informacijos kaip tai padaryti – lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“ Facebook paskyroje.

Nuo „Open Talks“ iniciatyvos pradžios pokalbiuose dalyvavo tokie lietuvių kino kūrėjai kaip Marija Kavtaradzė, Titas Laucius, Jonas Trukanas, Klaudija Matvejėvaitė, Andrius Blaževičius. Visų šių pokalbių įrašai tinklalaidžių formatu – 15min portalo „Klausyk” paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas