Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 18

2021-ieji kine: 5 svarbiausios tendencijos ir prognozės ateičiai

2021-ieji kinui buvo atsigavimo po patys-žinote-ko metai. Žaidimo taisyklės pasikeitė. Anksčiau įprastus kino lankomumo skaičius galima pamiršti – publika akivaizdžiai atprato dėl filmo kur nors eiti, o kada vėl įprotį išsiugdys, niekas nežino.
Kadras iš filmo „Mirtis palauks“
Kadras iš filmo „Mirtis palauks“ / Universal Pictures International / Du Kine nuotr.

Šiemet sulaukėme, galima sakyti, beveik dvigubo derliaus, nes daugybė 2020-iesiems sukurtų juostų metams atgulė į stalčius. Tad gerų filmų būtų pritrūkęs nebent tas, kuriam jų trūksta visuomet. Štai čia surašiau ir savo mėgstamiausius. Taigi kol kas smūgio kino kokybei nepajautėme.

Užtai kokį efektą karantino laikotarpiai ir po jų sekanti žiūrovų apatija turės kino ateičiai – keblus klausimas. Mažas lankomumas šiandienos filmams, koks skaudus bebūtų, tėra pirmoji dalis – pasikeitus ekonomikai mus pasivys ir pasikeitusi pasiūla.

Žmogus Voras ir Džeimsas Bondas išgyvens. Lietuviški, rusiški ir amerikietiški svingeriai taip pat. O kaip bus su vidutinio dydžio juostomis, dėl kurių kiną matome ir kaip pramogą, ir kartu kaip meno formą? Labai gali būti, kad netolimoje ateityje progos nueiti į „rimtą“ filmą pasitaikys vis rečiau, nes jų ir taip santykinai mažą pelną nešanti auditorija ims nebenešti net tiek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas